Gezondheid

Zorgverzekering afsluiten

Het afsluiten van een zorgverzekering is tegenwoordig heel makkelijk. Hoewel dit niet veel moeite kost, is het toch belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden. Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden en waar u op moet letten. In dit artikel hebben we een aantal belangrijke aspecten verzameld, zodat u bij het aanvragen van een nieuwe verzekering de juiste keuze kunt maken.

Basisverzekering

De basisverzekering is het door de overheid ingestelde minimale pakket, waarvoor wij in Nederland verzekeringsplichtig zijn. Je kunt bij de basisverzekering kiezen voor een naturapolis of restitutiepolis. Met de natura-polis betaalt uw zorgverzekeraar de kosten rechtstreeks aan uw verzorger. Dit betekent dat u minder werklast heeft.

Bij een naturapolis is de keuzevrijheid beperkt, omdat de zorgverzekeraar contracten heeft met zorgaanbieders. Alleen voor deze zorg kunt u bij deze aanbieders terecht. Een restitutiepolis geeft u meer keuzevrijheid doordat u factureert en vervolgens declareert bij uw zorgverzekeraar. Als er geen contract tussen de verzekeraar en de dienstverlener is, dan betaalt u vaak een deel van de kosten zelf.

Aanvullende verzekering

Helaas dekt het basispakket niet alle zorgen. U kunt daarom naast de basisverzekering ook kiezen voor een aanvullende verzekering. U kunt een aanvullende verzekering overwegen voor alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen of tandheelkundige zorg. Met een aanvullende verzekering kunt u een volledige nieuwe zorgverzekering opstellen die past bij uw wensen en huidige gezondheidssituatie. Bepaal welke aanvullende verzekeringen voor u belangrijk zijn, zodat u uiteindelijk onnodige kosten kunt besparen.

Vergeet niet te vergelijken

Het is goed om te onthouden dat zorgverzekeraars één voor één verschillende verzekeringen aanbieden. Niet alleen het aanbod kan verschillen, maar ook de voorwaarden en bonussen. Daarom is het erg belangrijk om verschillende verzekeringen te vergelijken. U kunt de vergelijking zelf doen, maar u kunt ook de online vergelijkingstools voor verzekeringen gebruiken. Hierdoor kunt u zelf veel tijd en geld besparen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.