Gezondheid

Zo maakt u het leven met chronische incontinentie zo prettig mogelijk

Soms is incontinentie voor urine bij vrouwen een tijdelijk probleem; bijvoorbeeld tijdens en na een zwangerschap. Ook zaken als obesitas kunnen ten grondslag liggen aan het ontstaan van het probleem en met de juiste aanpak worden verholpen. Wanneer het urineverlies bij u echter van permanente aard is, bijvoorbeeld vanwege ouderdom of een aandoening als multiple sclerose, wordt een andere benadering gevergd. Een groot deel van de mensen met chronisch urineverlies voelt duidelijke beperkingen in het dagelijks leven. Toch zijn er manieren om deze zo aangenaam mogelijk te houden.

Tip 1. Met anderen over uw probleem spreken

Veel problemen worden een stukje lichter als u deze met iemand anders kunt delen. Kent u mensen in uw omgeving die ook last hebben van incontinentie? Het is prettig om van hen te horen wat hun ervaringen zijn en hoe zij ermee omgaan. Bovendien geeft het u het gevoel niet alleen te zijn. Kent u niemand met dit probleem of vindt u het nog ongemakkelijk om hierover met ze te praten? Probeert u dan eens contact te leggen met andere personen met urineverlies, bijvoorbeeld middels een internetforum.

Tip 2. Voldoende drinken en gezond eten

Wie last heeft van urineverlies is vaak geneigd om minder te gaan drinken. Dat lijkt op zich een logische reactie, maar in feite bereikt u het tegenovergestelde van wat u ermee voor ogen had. Wanneer u te weinig drinkt, ontstaat er namelijk een ongunstig milieu voor uw blaas, waardoor irritaties kunnen gaan optreden. Vermijdt u alcohol, koolzuurhoudende dranken en cafeïne zoveel mogelijk, hiervan is namelijk bewezen dat zij een irriterend effect op de blaas hebben. Ook sterk gekruid eten en citrusvruchten kunt u het beste zoveel mogelijk laten staan.

Tip 3.  Tijd investeren in de dingen waaraan u plezier beleeft

Een boek lezen, uw favoriete televisieserie volgen, wandelen; of u nu een oude hobby oppakt of met een nieuwe begint, het is bewezen dat aangename activiteiten uw stemming flink kunnen verbeteren. Ze leiden u af van het probleem van urineverlies en laten u zien dat er nog genoeg in het leven bestaat waaraan u plezier kunt beleven, of u nu last heeft van incontinentie of niet. Gunt u zichzelf voldoende tijd om u met uw favoriete activiteiten bezig te houden. Zeker wanneer er pas net sprake is van incontinentie helpt dit u in het aanpassingsproces.

Tip 4. Aan de slag met blaastraining of bekkenbodemtraining

Hoewel de incontinentie bij u van chronische aard is, wil dit niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om dit iets te verbeteren. Door middel van de juiste training verandert er weliswaar niets in het permanente karakter van het probleem, maar wordt dit wel een stuk leefbaarder. Heeft u last van een overactieve blaas of aandrangincontinentie? Dan kan blaastraining een goede methode zijn. Door toiletbezoek steeds iets langer uit te stellen, wordt uw blaas sterker. Bekkenbodemtraining wordt bij stress- oftewel inspanningsincontinentie ingezet. Het liefst doet u dit met een professionele bekkenfysiotherapeut.

Tip 5. Een product dragen dat u bescherming en comfort biedt

Uiteraard maakt u ook gebruik van een betrouwbaar product dat u de juiste mate van bescherming biedt en tegelijkertijd comfortabel draagt. TENA Lady geeft u meer zekerheid en zelfvertrouwen en is een essentiële aanvulling op de andere maatregelen die u neemt en de training die u eventueel volgt. TENA Lady beschermt u tegen doorlekken, houdt uw huid droog en voorkomt dat nare geurtjes zich ontwikkelen. U kunt er dus zeker van zijn dat u hiermee zo comfortabel mogelijk leeft en het probleem voor de buitenwereld onzichtbaar blijft.

Hoe werken de beschermende producten van TENA Lady?

Wie TENA Lady voor het eerst gebruikt, verbaast zich over de zeer beperkte dikte van het product. Waar incontinentiemateriaal vroeger uit een flinke laag watten bestond, is dat nu niet meer het geval. De supersnelle absorptie wordt door polymeren, een specifiek soort kunststof korrels, geregeld. Deze korrels kunnen vele malen hun eigen gewicht absorberen. Ongelukjes zijn daardoor zo goed als uitgesloten. Ook houdt TENA Lady uw huid droog en weet het middels zijn geavanceerde Fresh Odour Control het ontstaan van nare geurtjes tegen te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *