Geen categorie

Zin om de Handen uit de Mouwen te Steken? Hier zijn 3 -makkelijke -DIY Ideeën

De zomer is aangebroken, vogeltjes fluiten en het is heerlijk vertoeven in de tuin. Toch merk je dat je onrustig bent en je graag iets wilt ondernemen. Dan is het een leuk idee om aan de slag te gaan met een DIY (Do It Yourself) klusje. Met deze klusjes kan je talloze uren besteden, en je kan ook nog eens helemaal zelf bedenken wat je wilt gaat maken. Maak een account aan op Pinterest en de ideeën zullen je om de oren vliegen. Heb je geen zin om dit helemaal zelf uit te zoeken? Dan hebben wij hier 3 ideeën voor je opgesteld. Lees snel verder.

  1. Kringloopwinkel

Onze eerste tip is dan misschien niet perse een do it yourself omdat het al bestaat, maar het valt zeker onder de categorie ‘handen uit de mouwen steken’. Wat moet je hiervoor doen? Ga naar je lokale kringloopwinkel of brocante op zoek naar spullen waar jij nieuw lezen in kan blazen. Wel een kleine disclaimer: waarschijnlijk raak je verzeild in alle koopjes en kom je met meer terug dan dat je kwijt kan. Maar ach, je kan ten minste aan de slag. Na dat jij je opknapper hebt gevonden kan je het gaan realiseren. Je hebt een prachtig houten stoeltje, maar daar moet zeker nog wat aan gebeuren. Schuur de stoel op en spuit of verf het in jouw kleur naar wens. Vergeet niet om stoeldoppen of rubber dopjes onder de stoel te bevestigen voor de bescherming van stoel en vloer. 

  1. Wijnflessen een tweede leven

Na een wilde vrijdagavond zit jij waarschijnlijk de volgende dag met allemaal lege flessen opgescheept. In plaats van het ritje naar de glasbak, kan je deze omtoveren tot vaas. En dit kan je ook nog eens op verschillende manieren doen. Haal als eerst het etiket eraf halen met een stickerverwijderaar. Vervolgens kan je er een lichtsnoer in doen die op batterijen werken. Zet deze buiten neer in hoekjes of op tafel, dan heb je tijdens de zwoele zomeravonden mooie sfeerverlichting. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de fles te verven of te spuiten met een matte verf. Zo creëer je namelijk een robuuste vaas wat overigens de trend van het moment is.

  1. Mokken

Heb jij de kast vol staan met saaie mokken, dan is dit een leuke DIY klus voor jou. Dit is overigens  ook gezellig om de kids hierin te betrekken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een oil based sharpie en natuurlijk, een mok. Maak met verschillende kleuren een tekening of teken lijnen. En wanneer jij tevreden bent met het eindresultaat, stop jij hem voor 30 minuten in de oven 200 graden -et voila, een mok die ook nog eens vaatwasserbestendig is. 

Met deze DIY projectjes heb jij nog jaren plezier. Voor welke ga jij?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *