Geen categorie

Wonen met zorg bij een lichamelijke zorgvraag, een chronische ziekte of dementie

Natuurlijk blijft u als u ouder wordt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw vertrouwde buurt en uw eigen huis. Vaak is dat ook goed mogelijk met de vele mogelijkheden die thuiszorg biedt. Maar het is een prettig idee dat u ook bij Omring een warm thuis kunt vinden in West-Friesland, op Texel of in de Kop van Noord-Holland, als het thuis echt niet meer gaat. Op een van de Omringlocaties bent u van harte welkom voor wonen met zorg. Bijvoorbeeld als u een lichamelijke zorgvraag, een chronische ziekte of dementie heeft of als u graag zorg dichtbij wilt hebben. 

Wonen met een lichamelijke zorgvraag

Kunt u niet meer thuis wonen omdat u intensieve zorg nodig heeft, vanwege een lichamelijke aandoening of vanwege een ernstige of chronische ziekte? Dan kunt u wonen met zorg in een van de appartementen van Omring, die zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen verzorgingshuizen en verpleeghuizen werden genoemd. In een appartement beschikt u over een eigen badkamer, kamer en meestal een kitchenette, waarbij u verpleging, behandeling en verzorging krijgt. De medewerkers van Omring bieden 24 uur per dag zorg. Ook een verblijf in de laatste fase van uw leven of een tijdelijk verblijf behoort tot de mogelijkheden. Samen met u wordt gekeken welke ondersteuning u nodig heeft. De nadruk ligt op een zo aangenaam mogelijk leven en wat u wilt en kunt is daarbij het uitgangspunt.

Wonen met zorg voor mensen met dementie

Omring biedt onder meer diverse woonvormen aan voor mensen met dementie, zoals appartementen en kleinschalige woongroepen. Een appartement is geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt over een eigen woon- en slaapkamer met badkamer en meestal een kitchenette. Met de kitchenette kunt u uw eigen maaltijden blijven maken. U kunt ook gebruik maken van het restaurant, waar dagelijks (warme) maaltijden geserveerd worden. Heeft u een specifieke of een zwaardere vorm van dementie, zoals Alzheimer of Korsakov? Dan kan een kleinschalige woongroep voor u geschikt zijn. U verblijft overdag met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke keuken en woonkamer. ‘s Nachts slaapt u in een eigen kamer. 

Een klein, vast team van medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Het team kijkt naar uw leefstijl en gewoonten. Hoewel de dagen een vaste structuur hebben, is er ook veel ruimte voor uw eigen wensen. U kunt bijvoorbeeld meehelpen bij het koken als u dat leuk vindt. 

Een aangename daginvulling en sociale contacten

Naast wonen met zorg bent u op een van de Omringlocaties ook welkom voor dagbesteding voor ouderen. Onder leiding van een vrijwilliger of een zorgmedewerker doet u samen allerlei activiteiten. Dat levert sociale contacten op, geeft afleiding en biedt structuur. Soms kan dagbesteding ook uw mantelzorger helpen (als u die heeft) zodat die dan even tijd voor zichzelf heeft. Daarnaast geven de activiteitenbegeleiders van Omring coaching en advies op het gebied van invulling van uw dag. Er wordt een gevarieerd aanbod aan activiteiten en evenementen aangeboden. U kunt op aanvraag worden opgehaald en thuisgebracht als u niet op eigen gelegenheid kunt komen. 

Wilt u meer informatie over de vraag: wat is dagbesteding? Of wilt u meer weten over wonen met zorg? De medewerkers van Omring staan 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u klaar. U kunt ze bereiken op nummer 088 – 206 89 10 of live met hen chatten via de website. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.