Carrière Nieuws

Werken als schuldhulpverlener bij een gemeente

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je al veel gemeente-ervaring? Of heb je altijd al willen weten hoe het is om te werken bij de gemeente? Ongeacht of je al een carrière hebt opgebouwd of nog aan het begin van je loopbaan staat, is het absoluut de moeite waard je eens te verdiepen in de vacatures bij gemeenten van een detacheringsbureau. Daar vind je zowel vacatures bij grote als kleine gemeenten en alles ertussenin. Een van de interessante vacatures is die van schuldhulpverlener. Mensen die dit beroep uitoefenen, zeggen unaniem dat iedere dag anders is en dat dit het mooiste aspect van het vak is. Daarnaast heeft elke gemeente een eigen werkwijze. 

Haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij als schuldhulpverlener in verschillende keukens van gemeenten kijken? Dan is dit de ideale baan voor jou. 

Wat doet een schuldhulpverlener? 

In de functie van schuldhulpverlener voer je intake- en begeleidingsgesprekken met de cliënt en ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun leven en administratie weer op orde krijgen om vervolgens zelfstandig en onafhankelijk te kunnen deelnemen aan de samenleving. Daarnaast maak je een plan van aanpak, onderhandel je met schuldeisers en zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Verder heb je ook oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief op te anticiperen. Jij weet op een creatieve manier lastige situaties op te lossen en bent er voor de cliënten. 

Wat zijn de taken van een schuldhulpverlener? 

• Bewaken van het gehele schuldhulpverleningstraject; 

• Opstellen van rapportages;

• Uitvoeren van hercontroles; 

• Onderhouden van contacten met schuldeisers, zorgaanbieders en andere externe partijen.

Analyse van individuele schuldenproblemen

Heb jij minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener en heb je een relevante hbo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening), heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je kennis van de sociale kaart? Dan ben je van harte welkom om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener bij een detacheringsbureau. Verder is het mooi meegenomen als je vaardig bent in het analyseren van een individueel schuldenprobleem en het opstellen van een advies en rapport en je jezelf herkent in de competenties: communicatief vaardig, oplossingsgericht en besluitvaardig. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *