Carrière

Welke zaalopstelling past bij jouw vergadering?

Niet iedereen denkt er over na welke vergaderopstelling het beste bij hun vergadering past. Waarom zou dat een vergadering maken of breken? Toch is het belangrijk om hier over na te denken, omdat het kan helpen bij een snellere besluitvorming, efficiency en productiviteit in een vergadering. In dit artikel worden een aantal opstellingen besproken.

U-vormopstelling: de meest gehanteerde vergaderopstelling

De U-vormopstelling wordt toch vaak gekozen wanneer men gaat vergaderen. Je kunt meerdere kanten op, zoals een hoofdspreker die gemakkelijk de U in kan lopen en zo interactief kan zijn met de mensen die in de vergadering zitten. Is de U-vorm toch net wat te simpel is of brengt het niet genoeg sfeer met zich mee, dan kan je ervoor zorgen dat het een inspirerende locatie is. Denk bijvoorbeeld aan de Kuip, een vergaderlocatie in Rotterdam met vele unieke zalen in het stadion.

Een blokopstelling

Meer op zoek naar een opstelling die kleinschaliger is waar je sneller tot een beslissing komt? Dan zou een blokopstelling goed bij jouw vergadering passen. Deze opstelling bevordert de interactie, waardoor het dus mogelijk is om sneller taken te bespreken en besluiten te nemen. Daarnaast is het ook makkelijk om de notities op papier of op je laptop te krijgen vanwege de ruimte die je hebt.

Carréopstelling

Intensief overleggen met een grotere groep is mogelijk met een carréopstelling. De tafels staan in een vierkant of rechthoek opgesteld waardoor het mogelijk is om iedereen te blijven zien en ook interactie te stimuleren. Het fijne van deze opstelling is, is dat iedereen op een gelijk niveau  met elkaar kan communiceren.

Opstelling om staand te vergaderen

Door op de trend ‘staand vergaderen’ in te spelen, zijn er ook daar verschillende opstellingen voor. Staand vergaderen wordt grotendeels nog gedaan in een vergadering met een kleine groep mensen die snel tot een besluit moeten komen. Denk hierbij vooral aan een bar opstelling.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.