Fashion

Welke type plafonds zijn er?

Er zijn veel type plafonds op de markt en er worden steeds nieuwe type ontwikkeld. Dit maakt het kiezen van een goed plafond dat past bij uw wensen en behoefte heel moeilijk. Om een keuze te maken is het goed om eerst te weten welke type plafonds er zijn. Wanneer er bijvoorbeeld er geen hangende constructie is waaraan de systeemplaten bevestigd kunnen worden, kunt u ook een verlaagd plafond met metalen staven gebruiken. Dit zijn metalen profielen waarop een gipsplaat kan worden bevestigd. Het voordeel is dat een metal stud plafond erg sterk is. Dit is natuurlijk nodig om de stabiliteit te garanderen. Vervolgens worden de metal studs met metalen opzetstukken aan de muur bevestigd. Hierdoor heeft u een metalen frame waar u de gipsplaten aan kunt bevestigen.

Vrijdragend plafond

Bij een vrijdragend plafond wordt de plafondconstructie niet gebruikt. Er wordt een aluminium frame gemaakt en van alle kanten aan de wanden bevestigd. Dit systeem kan het beste worden gebruikt als de ruimte klein is en het plafond moet worden verlaagd.

Spanplafond

Een spanplafond is een kunstmatig canvas dat met behulp van warmte strak tegen onzichtbare profielen op de wanden wordt gedrukt. Het canvas kan tot in de perfectie worden aangepast. Dit maakt het ideaal voor elke kamer waar u een nieuw plafond wilt installeren of een bestaand plafond wilt downgraden met minimaal ruimteverlies. Spanplafonds zijn ook kleurvast, waterafstotend, wasbaar en schimmelwerend.

Plafond van kurk

Kurk is een milieuvriendelijk en warm product dat steeds vaker als plafondbekleding wordt toegepast. Het heeft een thermische isolerende werking en zorgt voor een betere akoestiek in elke ruimte. De natuurlijke uitstraling van kurk zorgt ervoor dat je leefruimte een gezellig en toch stijlvol karakter krijgt in verschillende stijlen. Als ontwerp kunt u kurktegels of kurkparket naar wens kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.