Geen categorie

Welke temperatuur het best is voor welke kamer

Niets is vervelender dan een te warm of een te koud huis. Je kan nog zo’n mooi interieur hebben, maar als je weg zit te kleumen op je chique sofa kan je er toch minder van genieten. Met een slimme kamerthermostaat kan je zorgen dat het huis de aangenaamste temperatuur heeft. Verschillende ruimtes in het huis zijn het lekkerst op verschillende temperaturen. Welke temperaturen het best zijn voor welke kamer wordt in deze blog uitgelegd.  

Kamertemperatuur 

Je brengt de meeste tijd door in de woonkamer. Daarom moet het daar een lekkere temperatuur. Als je ’s avonds tv kijkt op de bank wil je het wat warmer dan wanneer je overdag het huis schoonmaakt. De beste temperatuur voor de woonkamer verschilt dus ook per tijdstip. De meeste mensen vinden dat de ideale huiskamertemperatuur tussen de 19 en 21 graden ligt. Dit is een lekkere temperatuur waarbij je het zeker niet koud zal hebben, ook niet wanneer je maar een t-shirt aan hebt. Maar 19-21 graden is nog geen voelbare warmte. Andere mensen vinden: ‘hoe warmer hoe beter’, maar houd er rekening mee dat elke graad ook in je energierekening terugkomt. 

Aangename warmte in de badkamer 

Een koude badkamer is helemaal niet comfortabel. Daarom is de ideale temperatuur in deze ruimte vrij hoog, tussen de 23 en 24 graden. De snelste manier om deze temperatuur te bereiken is met een combinatie van vloerverwarming en een praktische handdoekverwarming. Zo zullen er geen rillingen over de rug lopen als je de hete douche uit stapt.  

Koele slaapkamer 

In tegenstelling tot de badkamer kan de slaapkamer beter wat koeler worden gehouden. Je geniet immers van je beste nachtrust als de slaapkamertemperatuur rond de 18 graden is. In een te warme slaapkamer zal je snel gaan zweten aangezien je ook nog een deken over je heen hebt. Hierdoor zal je niet lekker in slaap vallen.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *