Welke soorten gordijnen zijn er?
Fashion

Welke soorten gordijnen zijn er?

Bij het (opnieuw) inrichten van je woning komen er veel zaken erbij kijken. Welke woonstijl wil je namelijk toepassen op je woning? Wat voor meubels en accessoires heb ik hierbij nodig? Kortom, er zijn een heleboel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel er bij elke interieurstijl verschillende zaken horen, in principe zijn ze allemaal hetzelfde. Denk hierbij aan banken, kasten, gordijnen en nog veel meer. Het enige waarin zij verschillen per interieurstijl is het formaat en de kleur. En zelfs dan zijn er nog zoveel opties waaruit je kan kiezen, dus hoe doe je dat dan?

In dit blog leggen wij jou alles uit over gordijnen en de verschillende soorten die er zijn. Gordijnen zijn een van de belangrijkste elementen van een woning: ze zorgen er immers voor privacy en ze zijn fijn op de dagen dat jij lekker terug wil kruipen in jouw donkere holletje. Al in al, gordijnen zijn dus onmisbaar in een woning. Lees snel verder meer over gordijnen en welke soorten er zijn.

Overgordijnen, rolgordijnen, en nog veel meer

Elke gordijn heeft zo zijn eigen stijl en vaak ook nog eens specifieke functies. Een vouwgordijn heeft bijvoorbeeld een romantische uitstraling, waardoor het perfect past bij een klassieke interieur of een romantisch interieur. Een plisségordijn oogt daarentegen veel speelser en het heeft het voordeel dat ze met een zijgeleiding geleverd kunnen worden.

Elke gordijnen leverancier (of het nou IKEA is of gespecialiseerde websites zoals ilumio.nl) bieden een ruime aanbod aan van gordijnen. Niet alleen zijn er gordijnen gemaakt van stof. Je hebt ook gordijnen die gemaakt zijn van kunststof of aluminium, zoals lamellen en jaloezieën. Met dit soort gordijnen heb je dan ook het voordeel dat je het lichtinval perfect kan regelen. Bovendien ogen dit soort gordijnen wat strakker tegenover stoffen gordijnen. En als laatste zijn ze wat makkelijker schoon te maken, omdat de gordijnen rechte stroken zijn. De opties zijn eindeloos!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *