Fashion

Welke schoenen zijn het beste voor je voeten?

Iedereen kent het verschijnsel wel: pijnlijke voeten na een lange dag. Op zich is dat niet vreemd, omdat we vaak erg veel van onze voeten vergen en niet altijd aandacht hebben voor het beste schoeisel. Dat is uiteraard niet bijster verstandig. Indien je voeten niet worden gespaard, kunnen de klachten permanent worden en dat wil je zeker voorkomen. Er is voldoende keuze in schoenen waarmee jij je voeten niet laat protesteren. Hieronder staan een aantal tips.

1. Enkellaarsjes: comfortabel en modieus 

In iedere garderobe hoort minstens een paar goed zittende enkellaarsjes. Bij goed schoeisel draait het vooral om steun en dat bieden enkellaarsjes met kwaliteit. Enkellaarsjes voor dames zijn daarnaast ook modieus en je kan ze praktisch overal onder dragen. Dit schoeisel is tevens geschikt voor de wat koelere dagen. De breedte van de hak heeft invloed om het draaggemak, hou dus rekening met de dag die je voor je hebt bij de keuze van het schoeisel.

2. Slippers voor die heerlijke zomers 

Als het echt warm is, zijn slippers uiteraard een goede keuze. Laat je voeten maar genieten van het mooie weer als je erop uit gaat. Bovendien kan je dan ook laten zien hoe goed jij je voeten verzorgt en vallen je gelakte nagels op. Let bij het kopen van slippers echter wel goed op. Slippers zijn op zich goed voor je voeten, maar dan moeten ze voldoende steun bieden. De een heeft bredere voeten dan de ander en daar moet je rekening mee houden bij de aanschaf. Ook is het belangrijk dat de bandjes verstelbaar zijn, bijvoorbeeld als je erg smalle voeten hebt. Een dik voetbed zit zacht en voelt extra comfortabel.

3. Pumps kunnen ook comfortabel zijn 

Moet je pijn lijden om mooi te zijn in je pumps? Er zijn nu eenmaal gelegenheden waar je het liefst pumps draagt. Voor veel vrouwen betekent dat vaak echter ook afzien tijdens het dragen en nadien. Indien jij tot de (grote) groep behoort voor wie het dragen daarvan geen pretje is, kies dan voor pumps die wel lekker zitten. Alles draait nu eenmaal om steun bij schoeisel. Mooie pumps kunnen ook met blokhakken worden geleverd en dat verhoogt het draagcomfort aanzienlijk. Ga je toch voor de wat smallere hak, kan een extra enkelbandje al een groot verschil maken qua steun.

4. Sneakers, maar wel de juiste 

Inmiddels is het goed doorgedrongen dat bij een gezonde leefstijl voldoende beweging hoort. Als het om fitness gaat, kiezen de meeste mensen voor hardlopen. Het is nu eenmaal de meest eenvoudige manier om te bewegen. Sneakers kan je kopen in alle soorten, maten en prijsklassen, maar ze zijn niet altijd geschikt om mee te sporten. Zeker op een harde ondergrond krijgen bij het lopen niet alleen je voeten het te verduren, maar ook je andere gewrichten. Als je sportschoenen koopt voor de sport en niet alleen voor de modieusheid, laat je dan goed adviseren welke sneakers daar geschikt voor zijn. Ook daar moet je de beste schoenen voor je voeten kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.