Gezondheid

Welk gezichtsmasker past bij mij?

Vaak worden gezichtsmaskers gebruikt voor ontspanning maar het is ook nog eens goed voor je huid. Er zijn veel verschillende soorten maskers dus je kan niet zeggen wat een masker specifiek doet met je huid. Het is dan ook belangrijk dat jij het masker kiest wat bij jouw past. Bij de meeste maskers is het zo dat de huid wordt afgesloten waardoor warmte en vocht wordt vastgehouden. Dit zorgt weer voor een betere doorbloeding van de huid.

Typen maskers

Zoals hierboven al werd gezegd zijn er veel verschillende soorten maskers verkrijgbaar. Iedereen heeft namelijk een andere huid dus daarom is het belangrijk dat je het masker kiest dat geschikt is voor jouw huid. Zo zijn er vocht-, zuurstof-, reinigende-, vitamine-, zwavel,- hydraterende-, verstevigende maskers en ga zo maar door. Er is voor zowat elk type huid wel een masker te vinden. Wanneer je een masker wilt aanbrengen is het wel belangrijk dat je goed leest want niet elk masker heeft dezelfde gebruikershandleiding. Als je allergisch bent is het ook belangrijk dat je goed kijkt of dat het masker wel geschikt is voor jou. Vaak wordt er aangeraden om niet meer dan één keer per week een gezichtsmasker te gebruiken.

Je eigen huid

Er zijn veel verschillende soorten huidtypen en daarom is er ook voor zowat elke variant wel een masker te bedenken. Het is belangrijk dat je je eigen huid goed kent. Je wilt namelijk wel dat je het goede masker kiest. Weet je nou van jezelf dat je een hele vette huid hebt dan is het verstandig om bijvoorbeeld een klei of modder masker te kiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat de viezigheid uit je poriën trekt. Of heb je nou een hele droge huid, dan kan je beter kiezen voor een crème masker. Wanneer je nou niet weet wat voor type huid je hebt kan je jezelf het beste laten adviseren door een specialist op dit gebied. Ga bijvoorbeeld een keer langs bij een schoonheidsspecialiste, zij kunnen jou waarschijnlijk een goed advies geven. Of ga naar een specialist die bijvoorbeeld in een parfum winkel werkt ook zij weten vaak wat jij het beste nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.