Geen categorie

Wat maakt een bouwpakkettrap uniek?

10 jaar geleden had je waarschijnlijk nog niet van de term bouwpakkettrap gehoord. Bouwpakketten kenden we enkel bij kasten of bedden, maar een trap? Nee daar begint toch niemand aan? Dus wel! Tegenwoordig is er een heel ruim assortiment trappen in de vorm van een bouwpakket. Wie weet zit er voor jou ook iets tussen.

Wat is een bouwpakkettrap?

Een bouwpakkettrap is een trap die geleverd wordt als losse onderdelen. De trap moet je met behulp van de handleiding zelf nog in elkaar zetten. Deze bouwpakkettrappen heb je in verschillende vormen, bijvoorbeeld: rechte trappen, kwartslagtrappen of wenteltrappen. Een kenmerk van bouwpakkettrappen is dat ze worden geleverd op een standaard afmeting. Met kleine aanpassingen kun je ze op maat maken voor bijna elke omgeving. Bereken het vooraf wel goed voordat je een trap hebt die toch niet gaat passen. Heb je een hele specifieke maat, dan kan het zijn dat een bouwpakket niet geschikt is voor jou en dat je helaas toch een maatwerktrap moet bestellen.

Houtsoorten

De drie belangrijkste houtsoorten bij een bouwpakket zijn vuren/dennen, beuken en eiken. Overigens worden deze houtsoorten meestal ook gebruikt door producenten van trappen op maat. Bij bouwpakkettrappen heb je bij een beuken trap de meeste keuze in verschillende modellen. De andere zijn iets beperkter, maar ook hier is zeker nog wel keuze in!

Goedkoper dan maatwerk

Omdat bouwpakketten op standaard afmetingen gemaakt worden is het produceren goedkoper dan de productie van een trap op maat. Het grootste voordeel van een bouwpakket is dan ook dat deze een stuk goedkoper is dan maatwerk.

Zelf de behandeling kiezen

Bouwpakketten worden doorgaans onbehandeld geleverd. Je kunt dus zelf nog kiezen of je verf, lak of olie wilt gaan gebruiken. Dat je de trap gaat behandelen is wel een vereiste om de trap goed te houden. Zonder behandeling droogt het hout uit en krijg je schuren of kunnen treden zelfs breken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *