Geen categorie

Wat je vooral niet moet doen met je mobiel

Je kent het wel, of misschien niet, maar je bent even half met iets anders bezig en ineens valt het uit je handen. Nou, daar gaat je allerliefste mobiel. Je had het kunnen stoppen door gefocust met één ding bezig te zijn, maar nee. Wat zijn dan nog manieren die je niet moet uitvoeren?

# 1 – Kook het

Telefoons en andere elektronische apparaten houden niet van overmatige hitte. Bij langdurige oververhitting begint RAM met het laten vallen van bits, zullen schijfstations slechte sectoren ontwikkelen, zullen transistors en weerstanden doorbranden en zal de telefoon “gewoon stoppen met werken”. De meeste telefoons zijn bestand tegen een temperatuur van 45 graden, een temperatuur die op een zonnige dag gemakkelijk kan worden overschreden op het dashboard van een auto. Zelfs het achterlaten van een telefoon op een vensterbank in een kamer met airconditioning kan leiden tot oververhitting door de opname van stralingsenergie door de telefoon. Denk dan trouwens nu niet van: “O, hij kan niet tegen hitte, dan maar lekker laten bevriezen.”. Nee, niet doen.

# 2 – Laat het altijd aan staan

Als je niet slaapt, raak je in de war, vertraag je en stop je uiteindelijk met werken; hetzelfde geldt voor je telefoon. Constante achtergrondbewerkingen modderig geheugen, versleten hardware en leiden tot vroegtijdig falen. Schakel de telefoon ’s nachts uit of start hem in ieder geval één keer per week opnieuw op.

# 3 – Stop het vol met spullen

Foto’s, video’s, berichten, contacten en apps nemen opslagruimte in beslag. Hoe drukker de opslag wordt, hoe moeilijker de telefoon moet werken om de zaken georganiseerd te houden en op een bepaald moment op te halen wat nodig is. Ik heb ook ontdekt dat het hebben van een bootload aan opgeslagen sms-berichten mijn telefoon echt kan vertragen of zelfs bevriezen. Als 90% of meer van je opslag vol is, is het tijd om het huis schoon te maken. Verplaats bestanden en foto’s naar offline of cloudopslag, verwijder ongebruikte apps en verwijder oude sms-berichten. Nou heb je die dingen toch uitgeprobeerd, omdat het je gewoon riep of gewoon omdat je het effect wilde zien? Of heeft één van jouw kinderen dat gedaan? Kijk dan eens voor een iPhone reparatie of smartphone reparatie bij jou in de buurt

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *