Carrière

Wat je moet weten voordat je een wijntraining volgt

Een online wijncursus is ideaal voor iedereen die werkzaam is in de horeca, supermarkt, brede handel, maar ook groothandel. Als je een brede liefhebber bent, kun je ook deelnemen aan deze training. Door middel van wijntrainingen kun je de basiskennis opdoen en geavanceerde lessen over wijn krijgen. Je kunt je kennis op het gebied van wijn vergroten. Zo leer je over de wijnstreken, proef je wijn en ontdek je de kenmerken van druif en wijn. Je kunt ook het proces van wijnmaken leren en de kwaliteit van wijn herkennen.

Welke soorten cursussen kun je volgen?

Heb je interesse in het volgen van een wijncursus, dan kun je je inschrijven voor de opleiding van SVH. Het doel van deze training is om je competentie in het herkennen van de kwaliteit van wijn te verbeteren. Deze training is nuttig voor degenen die in de horeca werken. De professionele wijnopleiding omvat theorie en praktijkopleiding. Het combineert verschillende digitale leermethoden zoals game learning, e-learning en ook mobiel leren. De cursus bestaat uit vier niveaus, waaronder basis, gemiddeld, gevorderd en expert. Na het afronden van de wijnlessen kun je ervoor kiezen om wel of geen examen te doen. Als je een certificaat wilt behalen, moet je het officiële SVH-examen halen. Het door SVH afgegeven certificaat is betrouwbaar omdat het een onafhankelijke organisatie is.

De voordelen van het volgen van een wijntraining

Na het voltooien van alle lessen in wijntraining, kun je veel kennis en voordelen opdoen. Ten eerste word je een expert in wijnproeven. Je kunt de kwaliteit van wijn gemakkelijk onderscheiden. Op deze manier kun je wijn van hoge kwaliteit kopen door deze te proeven. Bovendien kun je goede wijn maken en combineren met andere gerechten. Je kunt ook de druivenrassen identificeren om wijn te maken. Elke druivensoort kan verschillende wijnen opleveren. Vervolgens kun je de wijnregio’s ontdekken en de verschillende kwaliteit van wijn herkennen op basis van zijn oorsprong. Ten slotte zul je meer vertrouwen hebben in het geven van enkele adviezen over wijn aan je klanten. Deze training is niet alleen bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de horeca. Iedereen kan deelnemen aan deze wijntraining.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *