Geen categorie

Wat is een ergonomische draagzak?

Het woord “ergonomisch” wordt de laatste tijd heel vaak gebruikt om draagzakken, draagdoeken en babykleding te beschrijven. Maar niet veel ouders begrijpen echt wat het precies betekent. Wat verbergt zich achter dit woord? Lees dit korte artikel en ontdek wat het bijvoeglijk naamwoord betekent en wat het verschil is tussen een ergonomische en niet-ergonomische drager.

Wat betekent “ergonomisch”?

Ergonomische apparatuur is per definitie zo ontworpen dat ze comfortabel en effectief is voor mensen die ze gebruiken. Het betekent. Een ergonomische uitrusting is ontworpen om deze te optimaliseren voor menselijk gebruik.

Wat is ergonomie in draagzakken?

Als we de definitie toepassen op het dragen van een baby, moet een ergonomische draagzak comfortabel zijn voor de drager en voor de baby. Ergonomische draagzakken zijn gemaakt om de beste ondersteuning te bieden aan zowel baby’s als babydragers.

Voor het comfort van de drager moet u het gewicht van de baby gelijkmatig verdelen en de rug en schouders van de drager niet onnodig belasten. De drager moet gewatteerde schouderbanden hebben en een brede heupgordel.

Voor de baby moet een ergonomische draagzak baby goed en veilig ondersteunen. Een ergonomische draagzak ondersteunt de natuurlijke babypositie en bevordert een gezonde ontwikkeling van heup en wervelkolom. De drager moet de heupen, ruggengraat en bekken van de baby ondersteunen. De baby moet in de M-positie zitten, waarbij de onderkant van de baby lager is dan de knieën en de heupen open zijn gespreid. De ergonomische draagzak moet de benen van uw baby tot aan de achterkant van zijn knieën ondersteunen, zodat zijn hele benen niet bengelen. Deze wijde, gespreide, gehurkte positie komt het comfort van de baby en een goede heupontwikkeling ten goede.

Ergonomisch ontwerp van draagzakken

Een ergonomische draagzak wordt geleverd met een comfortabele stoel die het gewicht van je baby ondersteunt. Je baby wordt ondersteund door de onderkant en niet door het kruis. Het grootste deel van de ergonomische draagzak is op stof gebaseerd (draagdoeken, ringslingers, mai tai, ohbuhimo) of heeft zacht gestructureerde draagzakken (ook wel gespdragers genoemd) met een zacht verstelbaar paneel.

We hopen dat dit korte artikel je goed genoeg uitlegt wat een ergonomische draagzak is en hoe belangrijk het is om het voor jou en je baby te kiezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *