Geen categorie

Wanneer kun je de zon het best vermijden?

Het is normaal dat je naar buiten in de zon wilt als het weer warmer wordt als je je dagen al maanden in de kou doorbrengt. Sommige dingen die voor het menselijk oog onzichtbaar zijn, kunnen echter een impact hebben op je huid. UV-stralen zijn voorbeelden van wat die onzichtbare dingen kunnen zijn. Ondanks hun onzichtbaarheid kunnen ze zeer schadelijk zijn voor je huid. Ze kunnen zonnebrand en zelfs kanker veroorzaken. Zonnebrand die vaak op jonge leeftijd optrad, kan het risico op bepaalde soorten huidkanker vele jaren of zelfs decennia later verhogen. Dit is de reden waarom mensen die in regio’s wonen waar de zon het hele jaar fel schijnt, een grotere kans hebben om huidkanker te krijgen. Gelukkig kun je je blootstelling aan de zonnestralen verminderen door een winkel in de buurt te bezoeken en daar zonnebrand factor 50 kopen. Houd er rekening mee dat de sterkte van de ochtendzon anders is dan die van de middagzon. Behalve dat je de sterkte van de stralen op basis van het tijdstip kunt achterhalen, kun je er ook achter komen via de UV-index.

Ga niet naar buiten tijdens deze uren

Naast de intensiteit van de stralen, wordt de hoeveelheid UV-blootstelling die je ontvangt bepaald door de periode dat je huid wordt blootgesteld aan de zon. UV-stralen zijn het sterkst tussen 10.00 en 16.00 uur. Gedurende deze tijd wordt het afgeraden om veel tijd buiten door te brengen zonder beschermende kleding te dragen en zonnebrandcrème van Australian Gold aan te brengen om je huid te beschermen tegen verbranding door de zon.

Let op de UV-index van waar je woont

De UV-index is ontworpen door de Amerikaanse National Weather Service en de Environmental Protection Agency (EPA) om je een indicatie te geven van hoe krachtig UV-licht op jouw locatie is op een bepaalde dag, op een schaal van 1 tot 11+. Hoe hoger het getal, hoe groter het gevaar voor je huid van blootstelling aan UV-straling. Het betekent dat je een hoger risico loopt op zonnebrand en huidkanker. Veel weersvoorspellingen in het hele land bevatten de UV-index. Je kunt ook de UV-index van jouw woonplaats controleren door vertrouwde websites op internet te bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *