Fashion

Waarom je beter eerst een nep tattoo kunt nemen voor je aan het echte werk begint

Het nemen van een permanente tatoeage kan riskant zijn en kan leiden tot infectie of je kunt van gedachte veranderen en niet meer blij zijn met je ontwerp.

Veel mensen zien body art, zoals tatoeages, als een manier om zichzelf artistiek uit te drukken. En hoewel deze tatoeages een unieke versiering voor je lichaam kunnen zijn, is het belangrijk om de gevolgen en risico’s van het permanent inkten van je huid in een tattooshop te overwegen – en ze af te wegen tegen de mogelijkheid om eerst eens te testen met een tijdelijke tattoo.

De risico’s van permanente tatoeages

Bij permanente tatoeages wordt een naald gebruikt om inkt in de huid te injecteren. Behalve dat ze ongemakkelijk en zelfs pijnlijk kunnen zijn, brengen permanente tatoeages verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee:

  • Littekens
  • Geïrriteerde of ontstoken huid (dermatitis)
  • Huidinfecties veroorzaakt door bacteriën
  • Allergische reacties op tatoeage-inkt
  • Kleine knobbeltjes die zich rond de tatoeage vormen, genaamd granulomen
  • Ernstige infecties zoals hepatitis en HIV worden overgedragen door het gebruik van niet-steriele tatoeagenaalden

Het is daarom van belang, als je een tattoo laat zetten, dat je dit bij een goede tattoo artiest doet en dit ook van te voren goed uitzoekt. Wat zijn de resencies?

Overweeg tot slot nog een ander nadeel van een permanente tatoeage: een tattoeage zal je lichaam de rest van je leven markeren. Je kunt van gedachten veranderen over de tatoeage die je hebt gekozen of over het hebben van een tatoeage. Hoewel het mogelijk is om tatoeages te verwijderen, kan het pijnlijk en duur zijn en worden ze niet altijd volledig of soepel verwijderd.

De beslissing

Heb je eerst getest met een tijdelijke tattoo en ben je tevreden. Als je de stap gaat zetten om een tattoo te nemen, overweeg dan nog de volgende punten:

Weet je zeker of je voor altijd een tatoeage wilt hebben?

Weet je zeker of je altijd de specifieke tatoeage wilt die je overweegt?

Kun je het je veroorloven om later een tatoeage te laten verwijderen?

Maak je je zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s van infecties of allergische reacties?

Als je van bovenstaande punten niet zeker bent, neem nog even wat meer bedenktijd. Als je besluit om toch een ​​permanente tatoeage te laten zetten, zoek dan een tattooshop die voldoet aan alle eisen. Zorg ervoor dat de tattooshop alleen tattoo-artiesten met een licentie in dienst heeft en dat deze veilig en schoon is. Als je niet helemaal zeker weet of je een permanente tatoeage wilt, overweeg dan een tijdelijke tatoeage die na verloop van tijd vervaagt, zodat je kunt beslissen of je hem echt wilt en of je het ontwerp dat je hebt gekozen mooi vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *