Bedrukte dozen voor webshopeigenaressen
Fashion

Waar moet je op letten bij het naaien van garen

Het is al een heel oud vak en dan hebben we het natuurlijk over garen naaien. Het kan met name in het begin lastig zijn om dit te leren. Niet alleen welke handelingen je moet verrichten, maar ook hoe je met de machine werkt. Daarnaast is het ook van groot belang welke garen je uit kiest, want niet elke soort garen is geschikt voor bepaalde stoffen. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Uiteraard kun je alle garen bestellen bij Soieries Elite.

De soorten garen

Om een goede keuze te kunnen maken in welke garen je moet hebben is het uiteraard handig om ook te weten welke garen geschikt zijn voor bepaalde soorten creaties. Zo zijn er ten eerste de algemene naaigaren, ook wel de universele naaigaren genoemd. Dit zijn garen die geschikt zijn voor bijna alle soorten projecten. Het is een katoenen draad in combinatie met een polyester coating. De coating zorgt ervoor dat de garen gemakkelijk te hanteren zijn en daarnaast gaan de garen ook lang mee. Uiteraard kun je de universele naaigaren bij de garen groothandel bestellen.

Ten tweede zijn er de polyester garen, dit zijn sterke garen van hoge kwaliteit. Deze extra sterke polyester garen worden vaak gebruikt met grotere naalden. Hierdoor kun je makkelijker door de stof heen komen. Deze garen staan ook wel bekend als doorstik- of siersteekgaren.

Katoengaren worden vaak gebruikt als de garen met de stof moeten matchen. Denk dan bijvoorbeeld aan kleding. Vaak willen mensen uitsluitend katoenen garen gebruiken, wanneer ze werken met katoenen stoffen. Dit komt namelijk goed overeen. Met name natuurlijk als dit ook meteen dezelfde kleur is, dan kan de stoffen kleding er weer perfect uit zien.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *