Geen categorie

Waar een complete opzetzwembad set minimaal uit moet bestaan

Van plan om binnenkort een opzetzwembad te gaan bestellen? Opzetzwembaden kun je kopen bij talloze aanbieders en zijn beschikbaar in veel verschillende maten, kleuren en afkomstig van andere producenten. In deze blog lees je alles wat je minimaal nodig hebt, om lekker te kunnen zwemmen in je eigen achtertuin.

De basics om verantwoord en hygiënisch te kunnen zwemmen

Een zwembad met pomp en afdekzeil lijkt altijd zo gekocht te zijn. Maar meestal kom je dan tot de conclusie dat je nog veel meer accessoires nodig hebt om ook daadwerkelijk te kunnen gaan zwemmen. En opzetzwembad bestaat altijd uit het frame, de koppelstukken en het canvas. Optioneel en zeker aan te raden zijn de pomp en het chemie systeem. Wanneer je zoveel water in een afgesloten bak laat, zonder natuurlijke stroming, is het wachten op algen, schimmel en andere viezigheid. Bovendien blijft stilstaand water nooit PH-neutraal. Om echt een zomerlang te kunnen zwemmen heb je naast de frame, de koppelstukken en het canvas ook een pomp met filter en een chemie set nodig. Hiermee zorg je voor fris, helder en schoon water.

Verleng de levensduur van jouw zwembad met deze simpele accessoires

De meeste opzetzwembaden hebben een canvas dat gemaakt wordt van 3-laags pvc-materiaal. Ondanks dat deze materiaalsoort waterdicht, sterk en flexibel is, is een zwembad canvas ook erg gevoelig voor lekkages. Die lekkages ontstaan vaak door takjes en steentjes die niet opgeruimd zijn alvorens het zwembad werd opgezet. Een simpel grondzeil kan zulke situaties voorkomen. Veeg natuurlijk altijd eerst de grond van waar het zwembad moet komen te staan aan. Zorg dat de locatie helemaal vrij is van scherpe dingen zoals takken, steentjes en schroeven. Nu je de onderkant van jouw zwembad zo veilig mogelijk hebt gemaakt is het tijd voor de bovenkant. Met een afdekzeil voorkom je namelijk vallende takjes en bladeren. Ook geef je ongedierte geen kans om in het zwembad te belanden. Je wilt namelijk niet dat deze dingen in het zwembad belanden, of erger nog, in de pomp.

Hoe maak je jouw normale opzetzwembad super de luxe?

Zo’n blauwe ronde bak in tuin, gevuld met water. Niet echt een supermooi aanzicht voor jouw tuintje. Je kunt jouw zwembad verfraaien met een ombouw terras of je kunt kiezen voor een steen, Rotan of Rattan-look afwerking. Deze ontwerpen passen vaak veel mooier bij de rest van jouw tuininterieur. Zet rondom het zwembad nog wat andere meubels zoals een ligstoel of een schommelbank. Dan staat het zwembad niet direct in het zicht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *