Gezondheid

Verschillende soorten messages; waar kun je uit kiezen?

Altijd lekker eens in de zoveel tijd, een massage. Dan heb je gewoon zin in een wellnessdag. Heel erg begrijpelijk. Eindelijk even wat tijd voor jezelf, tot rust komen en alles om je heen vergeten. Heerlijk! Maar waar kun je eigenlijk allemaal tussen kiezen, want er zijn verschillende soorten massages. Zo heb je een Thai massage in Amsterdam, maar je kunt ook gaan voor een Zweedse massage. In dit artikel lees je meer over de populairste massages, zodat jij een beter beeld kunt krijgen over welke soort massage(s) bij jou past.

De populairste soorten massages

Hieronder lees je meer over de populaire soorten massages in willekeurige volgorde:

–      Een Zweedse massage

Bij een Zweedse massage worden er maar liefst vijf hoofdtechnieken ingezet, namelijk: strelen en glijden, kneden, wrijven, tikken, kloppen en trillen. De Zweedse massage heeft tot doel om de bloedsomloop te stimuleren en dus te verbeteren. Als je toe bent aan een relaxte message, is dit een perfecte keuze. Deze massage kalmeert namelijk je spieren, waardoor het lichaam ontspant.

–      Een deep tissue massage

Waar een Zweedse massage over het algemeen als relaxt wordt ervaren, is dat wel wat anders bij een deep tissue massage. Dit is namelijk een vrij intense massage, maar wel heel erg effectief. Het doel van deze massage is om de spanning in de spieren te verminderen en deze spanning te verlichten. Als je regelmatig last hebt van spanningen in je nek, schouders en/of rug, kun je hier prima terecht. Je kunt kijken of er een massage in Amsterdam West beschikbaar is, maar je kunt ook kijken bij jou in de buurt. Vaak wordt de deep tissue massage toegepast om medische redenen door fysiotherapeuten en chiropractors.

–      Een zwangerschapsmassage

Het doel van een zwangerschapsmassage is om de stress, en de pijn die ervaren wordt tijdens de zwangerschap, te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *