Koken Wonen

Verleng de levensduur van jouw koffiemachine

Door de hardheid van het water in Nederland, is het belangrijk om je koffiemachine regelmatig te onderhouden. Het water in Nederland is relatief hard en dat houdt in dat er een bovengemiddelde hoeveelheid aan calcium en magnesium in zit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je koffiemachine minder lang meegaat, maar heeft ook invloed op de smaak van de koffie. Daarom is het dus erg belangrijk om je apparaat regelmatig te ontkalken. Dit zorgt er voor dat de machine niet verkalkt en daarmee verleng je de levensduur van je koffiemachine. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat je nog meer kan doen om de levensduur van je koffiemachine te verlengen? Lees dan snel verder! 

Ontkalker 

Gelukkig hoef je voor het ontkalken van je koffiemachine niet het hele apparaat uit elkaar te halen en handmatig te poetsen. Hier zijn ontkalker koffiemachine producten voor. Vanaf 4,0 dH heb je last van kalkafzetting en vanaf 5,5 dH kan het zorgen voor onherstelbare schade. En nu vraag je je misschien af, hoe hoog is de hardheid in mijn woonplaats? In de randstad loopt het op tot 8,4, in Utrecht en Groningen zelfs 10,4 dH. In de omgeving van Eindhoven is het water wat zachter, rond de 6,7 dH. Wanneer je met regelmaat koffie zet, of gebruik maakt van de waterkoker, zal  kalk gaan vormen in het apparaat. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de douche, als je witte aanslag hebt op de tegels. Een ontkalker zorgt er voor dat jouw koffiemachine of waterkoker volledig gereinigd wordt van kalk. Belangrijk om dit dus regelmatig te doen. 

Waterfilter

Er zijn ook waterontharders of waterfilters ontwikkelt die er voor zorgen dat kalk zich niet gaat ophopen. Een waterfilter zorgt er voor dat jij je apparaat veel minder vaak hoeft te reinigen. Toch is het wel belangrijk dat je af en toe gebruik maakt van een ontkalker. Een waterfilter neemt namelijk veel kalk uit het water, maar niet alles. Dit omdat je lichaam ook calcium en magnesium nodig heeft. Bovendien gaan je kopjes koffie ook nog eens lekkerder smaken met een waterfilter. Een waterfilter moet wel regelmatig vervangen worden om optimaal effect te hebben. Dus wil jij de levensduur van jouw koffiemachine optimaliseren? Dan raden wij het zeker aan om gebruik te maken van een waterfilter en jouw machine regelmatig te ontkalken met bijvoorbeeld ontkalkingstabletten. Niet alleen goed voor je machine, maar ook een nóg lekkerder kopje koffie! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *