Geen categorie

Tips voor tijdens de kraamperiode

Na negen maanden lang zwanger te zijn, is dan eindelijk dat moment daar: je gaat bevallen. Hoewel dit niet wordt gezien als een prettige gebeurtenis, is het wel een bijzonder en mooi moment waarin je je kindje in je armen kunt sluiten. Hierna begint de kraamtijd, waarin het ‘echte’ werk kan gaan beginnen. Een drukke periode waarin je voor zowel de baby als voor jezelf moet zorgen. Maar hoe maak je deze periode zo gemakkelijk mogelijk en hoe zorg je ervoor dat je er optimaal van kunt genieten? Wij leggen het je uit.

Verloskundige

Waarschijnlijk heb je vóór en tijdens de zwangerschap veel hulp en begeleiding gehad van de verloskundige. Ze heeft gewerkt aan de beste zorg voor jou en de baby. Ook na de bevalling kan deze persoon je op allerlei gebieden helpen. In de eerste 7 tot 10 weken bezoekt de verloskundige je een aantal keer thuis. De meeste mensen hebben een prakrijk gekozen dichtbij huis, zoals Verloskunde Den Haag, zodat dit bezoek vergemakkelijkt wordt. Als je net bent bevallen moet je lichaam herstellen. De verloskundige heeft daarom als eerste aandacht voor jou als kersverse moeder. Hiernaast kan zij natuurlijk ook de gezondheid van de baby in de gaten houden. Hiernaast krijgen ook veel mensen ondersteuning van een kraamverzorgster, die zich het meest focust op het verzorgen van de baby en het huishouden.

Geef aan wat je wil

Het is erg belangrijk om na de bevalling goed te luisteren naar je lichaam. Zo zorg je ervoor dat je sneller kan herstellen en het dagelijks leven weer kan oppakken. Ben je bijvoorbeeld moe? Accepteer dit dan en ga even een uurtje liggen. Je lichaam heeft het zwaar te verduren gehad, dus het is belangrijk om daar goed mee om te gaan. Doe verder geen dingen tegen je zin of gevoel. Hiermee zul je alleen maar jezelf in de weg zitten, wat de kraamperiode er ook niet leuker op maakt.

Laat je verwennen

Hoewel je waarschijnlijk moe zult zijn en wellicht lichamelijke klachten ervaart, is het belangrijk dat je ook geniet van de kraamperiode! Je mag je volledig in de watten laten leggen. Geniet van een ontbijt op bed, alle kraamcadeaus en de lieve reacties van vrienden en familie. Natuurlijk mag manlief ook optimaal genieten van deze tijd. Kook bijvoorbeeld samen jullie lievelingsgerecht en geniet van het feit dat jullie nu een gezinnetje zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.