Geen categorie

Tips voor het plaatsen van een wasdroger op een wasmachine

Om ruimte te besparen, kiezen veel mensen ervoor om de wasdroger op de wasmachine te plaatsen. Dit kan je niet zomaar doen, want je moet er zeker van zijn dat wasdroger niet valt. In deze blog lees je daarom tips voor het plaatsen van een wasdroger op een wasmachine.

Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat

Om ervoor te zorgen dat de droger niet van de wasmachine kan vallen, is het allereerst belangrijk dat de wasmachine waterpas staat. De wasdroger kan er dan recht op staan. De meeste wasmachines hebben stelpootjes aan de onderkant die je kunt draaien om de machine te verhogen of te verlagen. 

Als de wasdroger op de wasmachine is geplaatst, moet deze natuurlijk ook waterpas staan. Daarvoor hebben de meeste machines ook stelpootjes. De volgende tips helpen vervolgens om de wasdroger extra stabiel te laten staan. 

Gebruik een stapelkit

Om een wasdroger stevig op een wasmachine te kunnen zetten, kan je gebruik maken van verschillende accessoires. Zo zorg je er met een stapelkit voor dat je de wasdroger stevig op een wasmachine kan plaatsen. Het is verstandig om deze altijd in te zetten wanneer de afmetingen van de wasdroger groter zijn dan die van de wasmachine. De stapelkits zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn er universeel, maar ook voor specifieke merken. Voor sommige stapelkits is het nodig om in de bovenkant van de wasmachine te boren en bij andere maak je gebruik van spanbanden. Let hierop, vooral wanneer je niet in de wasmachine wenst te boren. 

Koop een wasmachine en wasdroger van hetzelfde merk

Het is begrijpelijk dat je wilt kiezen voor apparaten die het beste uit een test komen, waardoor het kan zijn dat ze van verschillende merken zijn. Wanneer je ze naast elkaar plaatst, is dat ook geen probleem. Maar als je ze op elkaar wilt plaatsen, is het handiger om ze van hetzelfde merk te kopen. Wasdrogers en -machines van eenzelfde merk hebben vaak de juiste afmetingen om ze stevig op elkaar te plaatsen. Wanneer dat merk ook nog een bijpassende stapelkit verkoopt, wordt het helemaal stevig en stabiel. 

Een was-droogcombinatie

Het meest stabiel en zeker ben je wanneer je kiest voor een was-droogcombinatie. Dat is één apparaat, wat zowel kan wassen als drogen. Je bespaart hiermee een hoop til- en uitzoekwerk en wat er niet op staat, kan er ook niet afvallen. Dat zorgt dus ook voor meer zekerheid. Het kan wel zo zijn dat je al een goede wasmachine hebt en enkel op zoek bent naar een droger, of andersom. Dan is deze oplossing minder relevant.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.