Geen categorie

Tips voor het inrichten van een mooie slaapkamer

Een slaapkamer moet een persoonlijk toevluchtsoord zijn, een toevluchtsoord dat jouw favoriete kleuren, gevoelens en collecties uitdrukt. Leer de belangrijkste regels die jij moet onthouden bij het inrichten van jouw slaapkamer set.

Kies een subtiele kleur

Kies in plaats van gedurfde primaire kleuren voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van monochrome tinten. Onthoud de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd. Rijke, met juwelen getinte tinten helpen de sfeer van gezelligheid en comfort te creëren. Dit kunnen geroosterde bruinen, diepe granaatappel of topaas zijn. Gebruik afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer. ‘Dat kan betekenen dat je mauve kiest in plaats van aubergine, of pompoen in plaats van mandarijn.

Kijk niet uit over het plafond

Het plafond is de vijfde muur in een kamer. Als je in bed ligt, zie je dan een saai, leeg oppervlak? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.

Andere oplossingen zijn het stencilen of behangen van het plafond, het toevoegen van architectonische elementen in de vorm van balken of lijstwerk of het gebruik van een decoratieve verfbehandeling. Voor ultieme luxe slaapkamerplafonds met zilveren blaadjes kan een luifel of een tentbed met een dressing die aan het plafond hangt, jou omhullen met sensualiteit en warmte, terwijl het textuur, design en kleur aan het plafond toevoegt. Voeg een voorgevormd medaillon en een kroonluchter van kristal of delicate tinten toe om de “vijfde muur” boven jouw kleur, patroon en textuur te geven.

Houd de slaapkamer eenvoudig

Een slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht welke stijl van decoratie u kiest. Voor meer bewegingsvrijheid, laat een minimum van drie voet tussen het bed en zijwanden of grote meubelen en minstens twee voet tussen het bed en laag meubilair, zoals tafels en dressoirs. Als je om het bed moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *