Tips om de levensduur van je wasmachine te verbeteren
Geen categorie

Tips om de levensduur van je wasmachine te verbeteren

Het is niet het meest spannende apparaat, dat maakt het ook een vervelende aankoop wanneer hij vervangen moet worden. Je wordt er niet blij van, maar je kan eigenlijk ook niet zonder. Daarom is het handig om te weten hoe je ervoor zorgt dat je apparaat zo lang mogelijk meegaat. Ik heb alle tips voor je opgezocht en gebundeld. Hiermee kan je helaas niet een oude wasmachine weer jong maken. Dus als je wasmachine eigenlijk aan vervanging toe is zou ik Eldi.be aanbevelen om een nieuwe aan te schaffen. Dan kun je daarna deze tips gebruiken.

Schoonmaken

Om je machine het langste leven te gunnen wat het kan hebben, moet je een wasmachine regelmatig schoonmaken. Dit doe je door eens per maand een kookwas te draaien. Doe dit op 90 of 95 graden. Zonder kleding natuurlijk. Hierbij kun je professioneel reinigingsmiddel gebruiken speciaal voor de wasmachine, maar een leuke hack is om er gewoon twee vaatwastabletten in te gooien. Op deze manier wordt de machine vanbinnen goed gereinigd.

De deurrubbers zullen misschien al een bekend probleem zijn. Deze vangen veel vuil. Door dit vuil kunnen de deurrubbers beschadigd raken. Ze worden hard en kunnen gaan scheuren, waardoor de machine vervolgens gaat lekken. Erg onprettig, want dat kost een reparatie. Je kunt de deurrubbers makkelijk schoonmaken met een warm sopje.

Niet te vol proppen

Het is natuurlijk verleidelijk om de wasmachine zo vol mogelijk te proppen. Zo ben je sneller klaar met je was en bespaar je water. Maar echt bespaar je er niet op als dit je wasmachine beschadigd. Een te volle trommel draaien kan de lagers en schokbrekers breken. Erg belangrijke onderdelen voor de wasmachine waar je zuinig op wil zijn. Let dus goed op de maximale capaciteit van jouw wasmachine en forceer dat halve wasmandje er niet nog bij als de machine eigenlijk al vol is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *