Carrière

Tijd voor een ruimer kantoor

De Nederlandse economie herstelt. Na een moeilijke periode zagen veel bedrijven dat hun verlies terug daalde en vaak terug omboog naar winst tot zelfs een sterke groei. Er zijn veel handelsmogelijkheden, maar de vele concurrentie maakt het vaak moeilijk. Soms kan het voor klanten moeilijk zijn om contact met je op te nemen en andersom. Ondernemer zijn is niet altijd gemakkelijk, de juiste mensen vinden en er het maximale uit halen is vaak moeilijk. Je wilt zo snel als mogelijk groeien maar een te sterke groei kan nefast zijn voor je bedrijf. Groeien als bedrijf brengt ook extra kopzorgen met zich mee. Je moet extra personeel aannemen, meer werkplekken voorzien van het nodige materiaal en op een gegeven moment moet ook het kantoor groeien. Een verhuis is bij een grote groei dus niet te voorkomen. Kies zorgvuldig een nieuw kantoorgebouw en denk hier grondig over na.

Vraag raad aan een makelaar

Wanneer je meer medewerkers aanneemt, merk je al snel dat niet alleen het bedrijf groeit, maar ook het kantoor te klein wordt. Bij het zoeken naar een nieuw kantoor is een van de eerste vragen die u moet stellen: kopen of huren. Plots wordt het bedrijf wel heel groot maar ze zijn ook steeds ups en downs in de groei van het bedrijf. Personeel komt en personeel gaan. Stel jezelf de vraag of het vol te houden is om groot te blijven en hoe groot je op korte en lange termijn wilt worden. Gelukkig zijn er adviseurs die je op je reis naar groot succes kunnen helpen en advies kunnen geven. Neem bijvoorbeeld de stad Tilburg. Dit is een echte studentenstad waar veel jonge mensen aan het begin van hun carrière staan en als jong afgestudeerde op de markt komen. Hier kan je als ondernemer makkelijk heel wat talent halen die je zelf nog naar je hand kan zetten. Iemand die nieuwe inzichten kan brengen in jouw bedrijf.

Leg de voor- en nadelen eens naast elkaar

Wanneer je een nieuw kantoor gaat kopen of huren leg dan eerst de voor- en nadelen naast elkaar. Wat vind je van de ligging en is het groot genoeg dat het nog meer groei aan kan? Het is immers niet de bedoeling om ieder jaar van kantoor te verhuizen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *