Gezondheid

Stop met wat ongezond is en laat die sigaretten aan de kant liggen

Vaak hoor je mensen zeggen dat vroeger roken heel normaal was. Toch zijn er nog steeds enorm veel mensen die roken en het niet kunnen of willen laten. Wanneer je jouw levensstijl wilt veranderen begin je best met een dagelijkse gewoonte te laten vallen. Bij veel mensen wil dat dus zeggen, stoppen met roken. Er is ondertussen voldoende wetenschappelijk bewijs dat roken ongezond is. Maar toch houden we onszelf vast aan het excuus, ik ben verslaafd. Een verslaving is meer dan enkel een excuus, het is effectief zo. Wie verslaafd is aan roken heeft nood aan de nicotine in een sigaret. Als we nu toch eens van dat gedacht afstappen en ons karakter op de proef stellen. Zeg tegen jezelf dat je het echt wil en ook kunt stoppen. Het is en blijft moeilijk, zeker als je vaak in de verleiding komt maar ga voor een nieuwe start in je leven.

Voel jezelf fitter door niet te roken

Het roken van sigaretten zorgt ervoor dat je longinhoud verkleint. Hierdoor zijn we sneller uitgeput en is sporten al snel een hele uitputtingsslag. Ook al kan jij, als roker, wel tien kilometer rennen zonder problemen. Toch blijft het een effect hebben op jouw prestaties. Niet enkel je prestaties op sportvlak zullen eronder lijden, de prestaties op het werk zullen hier ook mindere resultaten door halen. Waar het officieel niet mag, zal de werkgever toch rekening houden met het feit dat je al dan niet een roker bent. Verplichte rookpauzes zorgen voor heel wat minder productiviteit en een negatieve invloed op andere werknemers. Want vele mensen blijven bij het idee, waarom krijgt een roker meer pauze als een niet-roker?

Ga voor een betere nachtrust

Niet enkel overdag zal je een verschil voelen, ook ’s nachts zal je lichaam zich anders opstellen als overdag. De meeste mensen slapen geruster en vaster wanneer ze zijn gestopt met roken als voordien wanneer ze nog wel rookten. Dit mede doordat hun longen gezonder zijn en ze een grotere longinhoud hebben. Stoppen met roken heeft dus veel meer voordelen dan je zelf denkt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.