Gezondheid Koken

Start een gezonde lifestyle met lekkere en makkelijke recepten

Vrouwen die wegens esthetische overwegingen of gezondheidsredenen gewicht willen verliezen, doen dit vaak met een beperkte inname van calorieën tijdens een (crash)dieet. Veelal verliezen zij veel gewicht als ze kilo’s willen lozen door een detox-sapkuur van twintig dagen te doen of een maand lang bijna alle koolhydraten uit hun dieet te bannen. Zij verliezen naast lichaamsvetten ook vocht, darminhoud en spiermassa. Tijdens een streng dieet schakelt het lichaam ook over op de overlevingsstand, waarbij het lichaam de overige energie beter kan bewaren en de stofwisseling trager wordt. Je raakt de modus die je tijdens het diëten hebt aangezet niet zomaar weer kwijt. Daardoor vliegen de kilo’s er weer aan wanneer je na het dieet je oude eetpatroon weer oppakt. Dit effect herken je ongetwijfeld als het jojo-effect. De kans op succes is het grootst als je van je voeding een levensstijl maakt als je wilt afvallen en daarbij gaat voor een blijvend resultaat. 

Een gezonde lifestyle houdt in: meer bewegen en gezonder eten. Dat is dé manier om ervoor te zorgen dat de kilo’s er voorgoed vanaf blijven. Ga jij binnenkort ook aan de slag en ben je op zoek naar makkelijke recepten die ook nog eens ontzettend lekker zijn? Lees dan snel verder en inspireer je met overheerlijke, gezonde gerechten. 

Goede voedingsstoffen

We hebben goed nieuws voor je als je van ovenschotels houdt. Er zijn eindeloos veel recepten voor gezonde en lekkere varianten te vinden, zoals het recept voor een ovenschotel met broccoli, kip en aardappelen. Alle ingrediënten van dit makkelijke gerecht dat binnen no-time op tafel staat, blinken uit in goede voedingsstoffen. Als je wilt afvallen is kipfilet heel geschikt om te eten, omdat er bijna geen calorieën en vet in zitten. De vele eiwitten in kipfilet komen ten goede aan het behouden van je spiermassa. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, zijn de aardappelen in de ovenschotel zo nu en dan ook prima in een verantwoorde levensstijl toe te passen, omdat ze geen vet bevatten en een bron van voedingsvezels zijn. Verder is de broccoli een uiterst gezonde groente die je helpt met afvallen vanwege de vitamines A, C, B, E en K. Ook zitten er vezels in broccoli die je snel een voldaan gevoel geven. Bovendien bevat broccoli maar heel weinig calorieën.

Bron van voedingsvezels

Het is ook een goede keuze om regelmatig sla te eten als je voor een gezonde levensstijl gaat. Sla is niet voor niets de meest verkochte groente van het land. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten sla, die variëren van kropsla, ijsbergsla, Romeinse sla, eikenbladsla, rucola en veldsla tot rode sla. Hoewel de groentesoort geen hele grote bron van vitaminen is, kun je er wel voedzame en lekkere gerechten mee bereiden door sla te combineren en te variëren. Je kunt er bijvoorbeeld smaakvolle dressings en andere groenten aan toevoegen. Iedere slasoort kent zo zijn voordelen. IJsbergsla is bijvoorbeeld rijk aan vitamine C en calcium en kropsla bevat veel vitamine A. Per dag wordt geadviseerd om dertig tot veertig gram vezels te eten en ook daarom is het een goede keuze om regelmatig sla te eten. De groente is namelijk een bron van voedingsvezels die belangrijk zijn voor een goede spijsvertering. 
Sla biedt nóg een voordeel en dat is dat je er ook eindeloos veel vegetarische recepten mee kunt bereiden. Wij zijn fan van de vegetarische pastasalade, aardappelsalade en capresesalade. Met welke verantwoorde, lekkere en makkelijke recepten start jij jouw nieuwe gezonde lifestyle?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *