Geen categorie

Speelgoedtips voor je kinderen

De ontwikkeling van kinderen gaat heel hard en speelgoed speelt daar een grote rol bij. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar speelgoed wat goed past bij je kind. Kinderen maken vaak al zelf een lijstje voor hun verjaardag of Sinterklaas, maar het komt ook vaak voor dat ze niet zelf ook niet weten wat ze willen. Het kan lastig zijn om de keuze te maken als ouder. Wat moet je je kind geven als cadeau? 

Educatief

Kinderen vanaf drie jaar oud komen in de fase dat ze gaan leren ontdekken en verkennen.  Deze leeftijd wordt ook wel gezien als de ‘speelleeftijd’. Op deze leeftijd leren kinderen om nieuwe vrienden te maken en te fantaseren over dingen. Deze activiteiten zijn leuk, maar het draait niet alleen om het plezier. Deze activiteiten helpen kinderen ook hun inbeeldingsvermogen en andere vaardigheden en zelfbewustzijn te ontwikkelen. Speelgoed helpt deze vaardigheden te ontwikkelen. Op deze leeftijd zijn peuters goed in rollenspellen. Het is dus belangrijk om speelgoed te kopen waar veel fantasie gebruikt kan worden. 

Grimms

Een goed voorbeeld van educatief speelgoed is Grimms. Grimms is van oorsprong een familie bedrijf en is opgericht in 1978. Het speelgoed is van hout en heel simpel. Hierdoor is er veel ruimte voor de fantasie van ieder kind. Grimms houten speelgoed is veelzijdig en de minimalistische uitstraling bevordert de ontwikkeling van het kind. 

Lego

Een van de bekendste merken speelgoed is misschien wel Lego. Lego en Duplo zijn al erg oud, maar het is nog steeds een van de populairste merken ter wereld. Voor kleine kinderen is het verstandiger om eerst duplo te kopen. Dit is veiliger en er is minder kans op verstikkingsgevaar. Daarnaast zijn er ook opruimbakken, zodat niet alle legoblokjes los in het huis liggen. 

Poppen

Ten slotte is het voor kinderen altijd leuk om poppen te kopen. Met poppen kunnen kinderen heel goed een rollenspel doen en veel hun fantasie gebruiken. Vaak kan je er ook allerlei accessoires bij kopen, zoals een huis en kleding. Hierdoor zijn er onbeperkte mogelijkheden en is er veel ruimte voor de fantasie van een kind. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *