Geen categorie

Slimme manieren om energie te besparen!

Vervang energieslurpers

Met een energieverbruiksmanager kan je per apparaat meten hoeveel energie deze verbruikt. Wanneer je weet welke apparaten de meeste energie verbruiken, weet je ook precies waar je de meeste energie kan besparen. Het besparen van energie blijft namelijk de beste manieren om te verduurzamen. De meeste huishoudelijke apparaten die veel stroom gebruiken zijn echter wel van essentieel belang, een koelkast, een wasmachine en een vaatwasser zijn geen apparaten die je graag mist. De beste oplossing is om je oude apparaten te vervangen voor energiezuinige apparaten. Deze herken je aan een A+++ label. Vervang je apparaten alleen wanneer ze stuk zijn. Het onnodig aanschaffen van nieuwe producten is niet milieuvriendelijk.

Gebruik je verwarming minder

Het verschil tussen 21 graden of 20 graden voel je waarschijnlijk niet, het is dus verstandig om deze op 20 graden te zetten. Het verwarmen van je huis als je weg bent is ook onnodig, wanneer je aan het werk bent kan je de verwarming beter uit zetten. De woonkamer is snel weer warm. Het verwarmen van je slaapkamer is ook onnodig, als je op je slaapkamer bent lig je toch onder de dekens. Door slim om te gaan met je verwarming kan je enorm veel energie en dus ook geld besparen.

Smart verlichting

Wanneer je je huis wilt verduurzamen is het belangrijk om ook je lampen te vervangen ouderwetse gloeilampen gebruik namelijk veel meer energie dan LED lampen. LED lampen gaan wel 20 jaar mee en verbruiken ongeveer 85% minder energie dan gloeilampen. Je hebt ook nog slimme LED lampen, ook wel de Smart lamp genoemd. Met de bijbehorende app kun je kiezen uit verschillende lichtscènes die passen bij je persoonlijke behoeften en leefstijl. Je kan deze lampen ook dimmen, op die manier verbruiken ze ook minder stroom dan reguliere LED lampen. Wanneer je deze lampen combineert met bijvoorbeeld google home, kan je ze ook aan en uit zetten met je stem.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *