Nieuws Wonen

Ruimte over in je huis? Maak er een ‘womancave’ van!

Heb je eindelijk tijd gemaakt om die ruimte die vol stond met troep helemaal leeg te maken? Dan is het nu tijd voor een nieuw project. Of het nu de zolder, kelder, tuinhuis of garage is, wij hebben een goed idee voor je: een womancave! Een plek waar jij je helemaal kan terugtrekken. Het kijken van series, spelen van spelletjes of tot diep in de nacht een drankje doen met je vriendinnen. Het kan allemaal bij een zogeheten womancave. Dus heb je nog een kamer over? Maak er een womancave van. In dit artikel vertellen we je hoe!

Begin met een plan!

Het is handig om vooraf een plan te maken. Wat wil je allemaal in je womancave hebben? Heb je al spullen die je daarvoor kan gebruiken? En gaat dit passen? Denk ook na over het design van de kamer. Je ziet vaak dat een womancave niets weg heeft van de rest van het huis. Het is een kamer op zich. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Design het als een voetbalstadion van je favoriete club of maak er een club van. Een ding staat voorop, je mag je creativiteit de vrije loop laten.

Kies een pronkstuk

Het kiezen van een pronkstuk kan je helpen bij het ontwerpen van de rest van de keuzes rondom je womancave. Een pronkstuk is in de meeste gevallen de grootste aankoop van de ruimte. Bij het kiezen voor je pronkstuk ga je denken aan wat de bestemming is voor je womencave. Is dat drinken met je vrienden? Schaf een authentieke bar aan. Is het sportwedstrijden kijken? Ga dan voor een grote bank. Toch meer fan van karaoke? Zet een (klein) podium midden in de kamer. Zorg dat je pronkstuk gelijk opvalt, het is ten slotte de eyecatcher van de kamer. 

Word een interieurstylist

Voor welk thema je ook gaat, een goed interieur is de sleutel tot een goede womancave. Daar moet je dus goed over nadenken. Een leuke womancave kan natuurlijk niet zonder geschikte meubels. Ga voor meubels die passen in het thema en ook nog eens comfortabel zijn. Vergeet ook de muren niet. Hang foto’s, schilderijen, diploma’s, filmposters of sportshirts op om jouw thema door te zetten. De keuze is oneindig. 

Een game room?

Heb je een hele grote ruimte over? En ben jij een echte gamer? Dan kun je ook een deel toewijzen voor een game room. Kijk of je tweedehands flipperkasten, pingpongtafels of biljarttafels kan scoren voor een goede prijs. Ben jij meer fan van computerspelletjes? Koop een projectiescherm om je favoriete games op een groot scherm te spelen. Niet vergeten om dan ook een beamer aan te schaffen. Dan hebben jij en je vriendinnen altijd wat te doen als er even niets op tv is. 

Knal door de speakers!

Als jij je womancave wil gaan gebruiken als bar of feest is het gewenst om een paar goede actieve speakers aan te schaffen. Maar ook een jukebox of vinylspeler zijn een leuke toevoeging voor je ruimte. Zolang je maar optimaal kan genieten van jouw favoriete muziek.

Ga jij een womancave maken? Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.