Gezondheid

… redenen waarom jij kamillethee moet drinken!

Vrijwel iedereen heeft vroeger wel eens een kopje kamillethee gedronken. Misschien heb je het wel eens gedronken voor het slapen gaan of als je op bezoek was bij jouw opa en oma. Het is ook niet zo heel gek dat kamillethee een veel gedronken theesmaak is. Al helemaal niet als je je bedenkt dat kamillethee heel veel voordelen heeft. Benieuwd naar de voordelen van kamillethee? Wij vertellen jou er graag meer over, lees je mee?

Voor slapen gaan

Iedereen die ooit last heeft gehad van slapeloosheid heeft vast wel eens het advies gekregen een kop kamillethee te drinken. Uit verschillende studies is namelijk gebleken dat het drinken van kamillethee kan helpen met het ontspannen van jouw zenuwstelstel te kalmeren en te ontspannen. 

Voorkomen van hoofdpijn

Kamille thee kan een ernstige migraine aanval voorkomen. Door meerdere kopjes kamille thee te drinken kan jij jouw migraine voorkomen. Het werkt wel het beste als jij de kamillethee drinkt voordat je echt klachten krijgt van jouw hoofdpijn. En onthoudt, als jij echt last hebt van migraine is het beter om langs de dokter te gaan. Toch doet het geen kwaad om deze truc te proberen als jij vaak last hebt van migraine.

Voorkomen van menstruatiepijn

Bijna alle vrouwen over de wereld kennen het wel: een pijnlijke menstruatie. Veel vrouwen proberen van alles om hun maandelijkse kwaaltjes te verminderen. Een drankje dat erbij kan helpen is kamillethee. Kamillethee kan namelijk helpen bij het verminderen van de krampen. Ook kan het jouw helpen om je iets rustiger te voelen tijdens je menstruatie.

Donkere kringen verminderen

Deze tip is niet om een kwaaltje te voorkomen, maar om een kwaaltje te verminderen! Iedereen heeft wel eens last van donkere kringen onder de ogen. Zeker als je op de foto moet of er gewoon graag tip top in orde uit wil zien, kan dit erg vervelend zijn. Leg eerst twee theezakjes met kamille in een kleine hoeveelheid warm water om ze te laten trekken. Als ze hier even in hebben gelegen kun jij de kamilletheezakjes op jouw ogen leggen. Let op dat ze niet te warm zijn, je wilt je niet verbranden!

Boost je immuunsysteem

Kamillethee kan jou beschermen tegen verschillende bacteriële infecties. Daarnaast kan het je ook nog eens sneller genezen wanneer je al een infectie onder de leden hebt. Daarom is het ook verstandig om kamillethee te drinken bij een verkoudheid of een griepje. Na deze tips kunnen wij gerust concluderen dan kamillethee niet alleen lekker is, maar ook nog een heel erg gezond. Heb jij jouw verse thee al besteld?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *