Gezondheid

Premie OHRA zorgverzekering stijgt iets in 2022

Het kiezen van de juiste zorgverzekeraar die bij jouw past is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel verzekeraars die verzekering aanbieden en dat ook nog is met andere pakketten.Het is dus echt nodig om goed na te denken over jouw zorgverzekeraar en welke verzekering jij afsluit. Jouw verzekering moet natuurlijk wel bij jouw wensen passen. Aangezien het verzekeren verplicht is, kies je niet zomaar een zorgverzekeraar uit. Het hangt natuurlijk ook af wat jij belangrijk vind. Moet je vaak naar de tandarts? Dan kan je het best daar ook goed op focussen bij het kiezen van een verzekering. Een tandartsverzekering vergelijken kan met vergelijkdezorgverzekeringen.nl.

Zelf een zorgverlener kiezen

OHRA begrijpt dat hun klanten natuurlijk niet vooruit kunnen kijken, met welke verzekeringen ze nodig zullen hebben. Mensen willen natuurlijk zekerheid hebben dat ze bij OHRA goed zitten wanneer ze een ongeval of niet geplande gebeurtenis gebeurd. Bij OHRA kan je ook gebruik maken van een meeneemservice. Dat houd in wanneer jij bij jouw aanvullende verzekering nog ongebruikte fysiobehandelingen hebt, dat je die naar het nieuwe jaar mee kan nemen. In 2022 stapt OHRA over na een combinatiepolis. Dat betekenten dat OHRA nog steeds groot in deels alle gevallen 100% vergoed, tenzij jij gebruikt maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en thuiszorg. Daarvan gaat OHRA maar 75% van de kosten betalen. De andere 25% betaalt de klant zelf wanneer de klant naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, maar dit maakt wel mogelijk dat de klanten zelf kunnen kiezen naar welk ziekenhuis, arts of fysiotherapeut ze willen gaan. In 2022 gaat bij OHRA de maandpremie ook omhoog. De maandpremie van de basisverzekering wordt in 2022 € 129,45. Dit betekent een premiestijging van € 2,70 per maand.

Wat is beter jaarlijks of maandelijk de zorgverzekering te betalen 

Je hebt de keuze of je jouw zorgpremie per maand of per jaar wilt betalen. Standaard is het dat je de premie voor jouw verzekering per maand betaald. Ook is het mogelijk om bij OHRA per kwartaal te betalen. Als je daarvoor kiest krijg je bij OHRA korting op je premie. De zorgpremie voor het hele jaar gelijk vooruitbetalen, is een goede besparingstip. Bij het vooruit betalen krijg je vaak van een zorgverzekeraar een bepaald procent korting op jouw premiebedrag. Wanneer jij de zorgverzekeraar niet betaald, ontvang je een betalingsherinnering. Betaal je na zes maanden nog niet jouw zorgpremie dan meldt jouw zorgverzekeraar jou als wanbetaler aan bij het CAK. Je betaald dan aan het CAK een hogere premie dan dat je moest betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.