Gezondheid

Overmatig zwetende handen wat doet u eraan?

Heeft u erg vaak last van zwetende handen? Dan is de kans groot dat u hyperhidrosis palmaris heeft, ook wel beter bekend als zweethanden. Zweethanden is een aandoening die veel voorkomt. Het is heel normaal om af en toe zwetende handen te hebben, het is zelfs noodzakelijk voor de gezondheid van uw huid. Dit zweet zorgt ervoor dat de huid van uw handen gezond blijft en het verbetert de grip. Wanneer u last heeft van hyperhidrosis palmaris, dan werken de zweetklieren te hard en heeft u last van overmatig zweten handen. In deze blog leest u alles wat u moet weten over deze aandoening!

Te hard werkende zweetklieren

Het kan best ongemakkelijk aanvoelen wanneer uw zweetklieren te hard werken. Vooral wanneer dit de klieren van uw handen zijn. De handen zijn een plaats op uw lichaam waarbij dit meteen opvalt. Bij overmatig zwetende oksels kan het gebruiken van een anti-transpirant een heel verschil maken, maar bij de handen is dit iets minder makkelijk te gebruiken. Om toch een beetje te helpen bij het hebben van zwetende handen is het regelmatig wassen van uw handen een tip. Breng ook altijd hygiënische doekjes mee, zo kan u op elk moment uw handen reinigen. Iets wat een grote invloed kan hebben op de aanmaak van zweet, is uw voeding. Het eten van kruidig eten kan de zweetproductie opvoeren. Het zelfde geldt voor het binnen krijgen van cafeïne, alcohol en nicotine.

Stress en zweetproductie

Het is bekend dat stress in verbinding staat met de zweetproductie. Stressvolle situaties hebben een versterkend effect op uw zweetproductie. Het is daarom normaal om last te hebben van zwetende handen wanneer u een presentatie moet geven of wanneer u op sollicitatiegesprek gaat. Heeft u ook last van erge zweethanden wanneer u geen extra stress ervaart? Dan is het een goede stap om naar een dermatoloog te gaan. Zij kunnen u verder helpen en zijn gespecialiseerd in dit soort aandoeningen.

Verschillende behandelingen

Heeft u alles al geprobeerd om het zweten van uw handen te verminderen? Dan kan u uzelf laten behandelen bij een dermatoloog. Er zijn twee verschillende soorten behandelingen mogelijk. Bij de eerste worden er botox-injecties in uw handen geplaatst. De botox schakelt uw zweetklieren uit waardoor deze geen zweet meer kunnen aanmaken. U merkt al met twee weken verschil. Het resultaat is bij deze behandeling is drie tot zes maanden merkbaar. De tweede soort behandeling is een definitieve manier om van uw zweethanden af te komen. Het houdt wel een operatieve ingreep in. Bij deze ingreep worden de zenuwbanen in uw handen onderbroken. Dit wordt gedaan omdat de zenuwbanen de zweetklieren in uw handen stimuleren. Door deze te onderbreken worden de klieren niet meer gestimuleerd en houdt zo de zweetproductie op.

Marco van Coevorden is een dermatoloog die gespecialiseerd is in het behandelen van overmatig zweten. Op de website kunt u meer informatie vinden over de verschillende behandelingen. Ook kan u bij Marco van Coevorden terecht voor vragen en advies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.