Wonen

Op zoek naar een exotisch nieuw meubel? Ontdek mangohout!

Eens in de zoveel tijd ben je echt toe aan nieuwe meubelen. Heb je meubelen van mangohout wel eens overwogen? Deze meubels hebben een exotische en warme uitstraling die het goed doet in elke interieurstijl, voornamelijk de industriële stijl die de laatste tijd zo populair is! Je ziet het op verschillende plekken terug, zoals in woonboulevards en in voordelige webwinkels zoals MangohoutOnline.nl. Mangohout is niet voor niets populair: het is een veelzijdige houtsoort die niet alleen mooi, maar ook duurzaam is. Ben je benieuwd wat deze hardhoutsoort allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder, want we zetten de feiten voor je op een rijtje in dit blog!

Wat is de oorsprong van mangohout?

Mangohout staat bekend als een duurzame houtsoort, ondanks het feit dat het een hardhoutsoort is. Dat komt door het feit dat het eigenlijk een restproduct is van de mangoteelt. Daarvoor worden mangobomen op plantages in warme landen gekweekt. IS zo’n mangoboom oud, dan levert hij steeds minder mango’s op en is hij voor de mangoboer minder interessant. Die laat de boom dan ook kappen, en verkoopt het hout aan een houtfabriek. Van de planken kunnen vervolgens weer allerlei soorten meubelen gemaakt worden, van eettafels tot boekenkasten en meer.

Mangohout onderhouden

Het fijne van mangohout is dat het eenvoudig te onderhouden is en lang mooi blijft. Dat betekent dat je lang met mangohout meubels kunt doen. Omdat het hardhout is, zal het niet snel beschadigen of deuken oplopen. Daarnaast zijn de meubels in de fabriek ook al behandeld met een oliesoort die ze beschermen tegen vuil en vocht, waardoor je ze na ontvangst meteen in gebruik kan nemen. Natuurlijk kan het voorkomen dat mangohout knoesten bevat of op den duur gaat werken, maar dat is het geval bij elke houtsoort. Tegelijkertijd geven dit soort oneffenheden een meubel van natuurlijk materiaal ook zijn charme.

Richt je kamer in met mangohout

Mangohout heeft zijn populariteit deels te danken aan zijn exotische uitstraling en warme looks. Dat geeft ook jouw interieur een mooie boost! Combineer je verschillende mangohouten meubelen in je woonkamer, dan schep je een mooie eenheid. Mangohout is trouwens ook beschikbaar in het zwart. Zwarte meubels zijn uitgegroeid tot een ware meubeltrend, waardoor zwart mangohout het beste van de twee modestijlen met elkaar combineert! Zwart is niet alleen een strakke modekleur die prachtig opvalt in je woonkamer, maar laat zich tegelijkertijd ook goed met andere kleuren combineren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *