Gezondheid

Mythen over vegetarisch zijn

Vegetarisme is geen nieuwe trend of rage. Het bestaat al eeuwen. De meeste mensen weten er echter niet veel van. Hoewel het waar is dat vegetarische diëten doorgaans goedkoper zijn dan op vlees gebaseerde diëten, kiezen veel vegetariërs er gewoon voor om op deze manier te eten omdat ze het idee van het eten van dieren onsmakelijk vinden. Een goed gepland vegetarisch dieet biedt alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid en energie. Als je je zorgen maakt over het krijgen van voldoende ijzer of eiwit, is er genoeg voedsel dat beide in ruime hoeveelheden biedt. Een andere misvatting over vegetarisch zijn, gaat over het niet meer uit eten kunnen gaan. Ook als je vegetariër bent, kun je uitgebreid lunchen Dordrecht.

Je kunt niet meer uit eten

Als je vegetariër bent, is het moeilijkste van uit eten gaan vaak iets op het menu te vinden dat geen vlees bevat. Er zijn nu zoveel restaurants met vegetarische opties zoals De Remise. In elk restaurant is tegenwoordig gemakkelijk iets lekkers en gezonds te vinden.

Je krijgt een eiwittekort

Vegetariërs kunnen veel eiwitten halen uit bijvoorbeeld bonen, noten en zaden, volle granen en zelfs pindakaas. In feite krijgt de gemiddelde vegetariër ongeveer 10% meer eiwitten binnen dan de gemiddelde alleseter of vleeseter. Het is eigenlijk vrij eenvoudig voor vegetariërs om aan hun dagelijkse behoefte aan deze macronutriënt te voldoen. Ze vinden het misschien gemakkelijker dan vleeseters omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het apart koken van hun maaltijden of het krijgen van voldoende voedingsstoffen in één keer.

Je krijgt niet genoeg calcium

Waarschijnlijk vind je calcium in zuivelproducten, maar het kan ook in ander voedsel worden gevonden. Je denkt misschien niet aan bonen, tofu, broccoli en spinazie als zuivel alternatieven, maar dat zijn ze wel. Zelfs als je deze voedingsmiddelen op zichzelf niet lekker vindt, zijn er veel andere manieren om ze te bereiden die misschien beter smaken dan gewone roereieren. Vind je favoriete manier om je groenten te koken en voeg ze toe aan je dieet. Je kunt ze zelfs in restaurants bestellen omdat ze van deze ingrediënten gerechten maken die zowel lekker als voedzaam zijn. Vegetariërs hoeven zich geen zorgen te maken over een gebrek aan ijzer in de voeding, aangezien deze voedingsstof te vinden is in plantaardige bronnen zoals bladgroenten en bonen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *