Modelbouwen als hobby
Geen categorie Sporten

Modelbouwen als hobby

Hobby’s zijn erin enorm veel soorten. Er is voor iedereen een passende hobby. Dit kan uiteenlopen van een sport, tot teken en series kijken.

Er zijn natuurlijk ook veel minder bekende hobby’s. Modelbouwen is hier één van.

Modelbouwen is een hele rustgevende en creatieve hobby. Het kan worden omschreven als de kunst om replica’s van echte gebouwen en vele andere objecten. Tijdens het in elkaar zetten van een modelpakket, ben je een schaalmodel aan het maken van bijvoorbeeld landschappen, gebouwen of vervoersmiddelen.

Niet veel mensen weten af van het bestaan van modelbouwen, maar het is het zeker waard om hier eens naar te kijken. Modelomondo en faller zijn twee bekende merken die handelen in schaalmodellen.

Modelomondo

Modelomondo is een merk wat verkrijgbaar is op diverse sites. FelinaWorld heeft zonder twijfel het breedste assortiment aan schaalmodellen van Modelomondo beschikbaar. De diverse objecten die Modelomondo te bieden heeft zijn:

  • Verschillende soorten voertuigen
  • Luchtmacht
  • Boten & schepen
  • Militair
  • Figuren
  • Science Fiction & Fantasy
  • Gebouwen

Op FelinaWorld zijn de Modelomondo replica’s verkrijgbaar op schaal. Deze loopt uiteen van 1:24 tot 1:350. Naast complete gebouwen en voertuigen, zijn er ook accessoires beschikbaar zoals wapens en figuurtjes.

Faller modelbouw

Ooit is dit Duitse merk begonnen met het produceren van racebanen als modelbouwproducten. Door de jaren heen hebben zij hun assortiment uitgebreid tot vele verschillende producten en thema’s.

Faller staat voornamelijk bekend om zijn modelbouwpakketten die draaien om de spoorwegen. Veel spoorwegfans zijn weg van deze realistische lijn die helemaal ingaat op de details. Modelomondo omvat een groot deel van het assortiment van Faller.

Er zijn verschillende schalen van Faller te verkrijgen. H0 is de meest gebruikelijke schaal die te vinden is binnen het spoorthema van de modellenbouw. De schaal is 1:87, wat betekent dat de modellen in werkelijkheid 87 keer zo groot zijn als de miniatuurversie.

De N schaal heeft een schaal van 1:160. De populairste lijn blijft H0, maar N volgt daar dicht achter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *