Fashion

Met deze tips wordt kinderschoenen kopen een fluitje van een cent

Ben jij de trotse ouder van een dochter of een zoon? Dan spendeer jij ongetwijfeld de nodige tijd aan het kopen van kinderkleding en kinderschoenen. Jouw kleine spruit groeit immers als kool. Met kledingstukken als broekjes, jurkjes en jasjes kun je meestal nog wel even toe. Maar met kinderschoenen gaat die vlieger niet op. Want als die te klein zijn, is te klein ook echt te klein. Het kan zelfs tot groeiproblemen en andere fysieke ongemakken leiden als je kleine op te krappe schoentjes loopt. Leert jouw zoon of dochter net lopen? Dan kan hij of zij zelf natuurlijk nog niet zeggen dat er nieuwe schoentjes moeten komen. Daarom is het verstandig om iedere maand te controleren of je kind schoenen draagt in de juiste maat. Is jouw mini-me toe aan nieuwe kinderschoenen? 

Met de nuttige tips uit dit blog wordt het kopen van jongensschoenen of meisjesschoenen stukken makkelijker en weet je zeker dat je een paar koopt dat niet alleen mooi is, maar ook ten goede komt aan de gezondheid van de voetjes die volop in ontwikkeling zijn. 

‘s Middags shoppen

Omdat voeten ‘s middags altijd iets dikker zijn dan ‘s morgens kun je het beste in de middag gaan shoppen. Het is natuurlijk heel vervelend als je er in de ochtend op uit gaat en er achter komt dat je de schoentjes voor je kind toch in een maatje groter had moeten kopen. Verder werkt het kopen van kinderschoenen het beste als je jouw dochter of zoon de schoenen laat passen met sokjes aan. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid ook altijd zo gedragen worden. Bovendien verklein je hiermee ook de kans op teleurstellingen bij thuiskomst. 

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe kinderschoenen?

• Pas nieuwe schoentjes altijd met sokken aan; 

• Laat je kind de schoenen passen in de middag; 

• Controleer regelmatig de schoenmaat van je kind; 

• Let erop dat de tenen ook genoeg bewegingsruimte hebben. 

Ruimte voor de ontwikkeling van de kindervoet 

Als je kind op te kleine schoentjes loopt, ontstaat het risico dat de groei van de voeten in gevaar komt en er vervormingen of vergroeiingen optreden. Het is dus belangrijk dat schoenen voor kinderen de goede maat hebben. Ook de tenen hebben voldoende ruimte nodig om te kunnen bewegen. Kinderschoenen horen in de breedte en de lengte ruim genoeg te zitten voor de ontwikkeling van de voeten. Je kunt controleren of de beoogde nieuwe favoriete kinderschoenen groot genoeg zijn, door met je duim op de neuzen te drukken. Als er bij de grote teen nog ruimte over is, hebben de schoentjes de goede maat. Kinderschoenen moeten natuurlijk ook niet te groot zijn, want dan kunnen de voeten gaan zwikken en schuiven. 

Kinderschoenen online kopen 

Het kopen van kinderschoenen is met deze handige tips een fluitje van een cent! Het is nu dus een kwestie van winkelen bij een leuke speciaalzaak met kinderschoenen. Bij VrouwGerelateerd zijn we fan van Shoekers, een sfeervolle winkel in de historische binnenstad van Hoorn. Je vindt er tal van kwaliteitsmerken, waaronder: Bunnies, Munich, Piedro, Braqeez, Go Banana’s en Shoesme. Ligt de stad Hoorn niet direct op je route? Shoekers heeft ook een mooie en zeer complete webshop met jongensschoenen en meisjesschoenen in maat 18 tot en met maat 44. Je profiteert er van voordelige prijzen, goede service, gratis verzending bij een bestelwaarde van minimaal vijftig euro én snelle levertijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *