Reizen

Makkelijk extra inkomen voor de Kerst

Ben jij thuis of uit met Kerst? Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om met Kerst op vakantie te gaan. Zoektermen als “vakantiehuisje tijdens Kerst” zien we steeds meer voorbij komen tijdens de winter- en herfstperiode. Maar ook verhuur gerelateerde zoektermen als “vakantiehuis verhuren Zeeland” zien we steeds vaker terugkomen. Ga jij erop uit tijdens Kerst? Of heb je ruimte over in jouw huis? Onze tip is om tijdens Kerst jouw huis, kamer of tuinhuisje te verhuren! Tijdens de Kerstperiode kun je gemiddeld 150% aan huurwaarde vragen. Een lekker inkomstenpot toch? 

Wat moet je doen om een huis te verhuren? 

Wil jij jouw vakantiehuis verhuren? De makkelijkste manier om jouw huis te verhuren is via een online platform. Er zijn meerdere soorten platforms waarop je jouw huisje kan aanbieden. Het is hiervoor allereerst van belang om te bepalen voor welke prijs jij jouw huisje wilt verhuren. Voor gemiddelde prijzen kun je eens inspiratie opdoen door te zoeken naar een huisje met dezelfde kenmerken als jouw eigen huis. Daarnaast is het van belang om duidelijke informatie over jezelf als verhuurder, maar ook een duidelijke omschrijving van het huis op te stellen. Denk hierbij ook aan de minder sexy elementen, zoals de aanwezigheid van rookmelders, hoeveel toiletten er zijn en de slaapkamerindeling. Ook van belang is goede fotografie. Maak mooie sfeerfoto’s waarin de ruimtes ook weer duidelijk tot hun recht komen, maar maak ook mooie detailfoto’s om speciale plekjes uit te lichten. Als je goed bent in Indesign of Photoshop, kun je er zelfs voor kiezen om een plattegrond te maken. 

Waarom verhuren via een platform? 

Het gebruik van een platform biedt veel voordelen. Zo is er altijd een tussenpartij die vertrouwen toevoegt voor de huurder. Zij hebben het gevoel dat ze op een betrouwbare partij kunnen terugvallen als er issues zijn met het huren van een huisje. Ook de betaling is geregeld en je kunt door het platform betalingen op een veilige manier laten verlopen. Een boeking komt vaak pas door als de betaling door de huurder is voltooid. Een ander groot voordeel is het bereik dat het platform heeft. Het is duur en technisch moeilijk om een goede website of advertentie te maken, laat staan om filters zo toe te passen en de site zo in te richten dat je kwalitatieve bezoekers bereikt. Op een groter verhuurplatform komen deze bezoekers al en filteren ze zo naar jouw verblijf toe. Voor je het weet heb je jouw huisje verhuurd tijdens de feestdagen! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *