Fashion

Leuke ideeën voor een meisjeskamerIedereen wil een leuke kamer maken voor zijn of haar dochter. Maar omdat elk meisje natuurlijk weer anders is, kan dit vaak knap lastig zijn. Hieronder helpen wij je daarom op weg met enkele nuttige tips voor een leuke meisjeskamer.

Veel kleuren

Iedereen houdt van een beetje kleur vooral kinderen, wees daarom niet bang om de meisjeskamer een of het liefste meerdere leuke kleuren te geven. Probeer bij het kiezen van een kleur, stereotype kleuren als zachtroze of babyblauw te vermijden, vooral als de meiden wat ouder worden vinden ze dit meestal geen mooie of stoere kleuren. Wanneer je de kamer in meerdere kleuren verft moet je er wel rekening mee houden dat je elke muur maar een kleur geeft. Wanneer je meerdere kleuren op een muur gaat gebruiken zal dit er erg druk uit gaan zien en zal dit een minder mooi resultaat op leveren. Als je alsnog meer kleur in de kamer wilt kan je deze altijd nog toevoegen doodmiddel van gekleurde meubels of accessoires.

De goeie gordijnen

Je kan een meisjeskamer nog zo mooi versieren maar al hangen er lelijke gordijnen voor het raam zal het complete plaatje nooit een succes zijn. De beste optie qua gordijnen is naar mijn mening een inbetween gordijn. Met een inbetween gordijn komt er daglicht naar binnen en kan je naar buiten kijken zonder dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken. Dit is natuurlijk ideaal voor een meisjeskamer en al helemaal als deze aan de kant van de weg zit. Deze inbetween gordijnen zijn zelfs kant en klaar te koop, je hoeft ze dus alleen nog maar op te hangen.

Thema

Om een meisjeskamer helemaal af te maken is het leuk om de kamer een thema te geven. Hiervoor kan je natuurlijk het beste de interesses of hobby’s van je dochter gebruiken. Een thema hoeft niet perse een onderwerp te hebben dit kunnen er ook meerdere zijn. Het makkelijkst is vaak wel om een film, sprookje of sport te gebruiken als uitgangspunt.

Voor meer meisjeskamer ideeën klik hier.Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.