Koken

Laat je vaker verrassen!

Als je mensen vraagt wat ze het leukst vinden. Geplande of onverwachte gebeurtenissen, zullen de meeste mensen kiezen voor voorspelbaarheid. Wat je gewoonlijk doet, vereist minder inspanning en aandacht. Maar onderzoek toont aan dat het onverwachte erg belangrijk is voor ons om nieuwe ideeën te ontwikkelen en op te doen. In deze blog zal ik uitleggen waarom jij je vaker moet laten verrassen.  

Voelen dat je leeft 

Het is niet het leven op de automatische piloot, maar de verrassingen van het leven die je het gevoel geven dat je ten volle leeft. Natuurlijk is niet elke verrassing zelfs grappig, maar je hebt wel het gevoel dat je leeft. We voelen ons het meest op ons gemak als de wereld om ons heen voorspelbaar is, maar we voelen ons het meest levend als de dingen niet zo voorspelbaar zijn.  

Nieuwe perspectieven  

Verrassingen zorgen ervoor dat je stopt. Het zet je aan het denken, vanuit een nieuw perspectief en meer aandacht naar je omgeving kijken en soms nieuwe wegen kiezen. Allereerst geeft onvoorspelbaarheid je het gevoel dat je ten volle leeft. Door je te laten verrassen gaat er een wereld voor je open. Dit scherpt de zintuigen en zorgt ervoor dat je meer op de wereld luistert. Dus waarom zou je niet meer verrassingen in je leven brengen? 

Rust  

Sommigen zijn bang om de controle te verliezen. Ze voelen zich het meest op hun gemak als zij alles plannen. Dit geeft hun zekerheid voor de toekomst. Maar alles zelf plannen en in de hand willen houden kan ook een berg stress opleveren. Het is gezond om het even los te laten, te ontspannen en je te laten verrassen. Het los laten is kan ook stress met zich meebrengen omdat er dan onzekerheid is voor de toekomst. Maar je kan dit oefenen. Koop bijvoorbeeld een Mega Food Stunter verrassingspakket. Je weet dat niet welk vlees er op tafel komt. Je hoeft ze alleen maar te vertrouwen dat het lekker zal smaken. Als het gelukt is om het los te laten zal je merken dat je opeens veel meer rust ervaart.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *