Geen categorie

Kosten uitvaart

Afbeelding met bloem, plant, zitten, voedsel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vandaag de dag kost een begrafenis of crematie al snel negenduizend euro; een bedrag wat je niet aan de nabestaanden wil overlaten. Gelukkig is het verzekerbaar; zodat niemand na een uitvaart voor verassingen staat. In deze blog alle informatie over de mogelijkheden.

Verschillende polissen

Het is interessant om een verzekering af te sluiten, ook al zijn de polisvoorwaarden niet altijd even makkelijk te lezen. Maar een offerte is altijd goed. Een uitvaartverzekering vergelijken is een goede zaak. Maar daarin zal je opvallen dat er verschillende polissen zijn. In het kort zijn de soorten begrafenisverzekering onder te verdelen in verschillen typen; en hier een opsomming van een drietal. Uitkeren in natura geeft het minste werk voor de achtergebleven vrienden en familie. Als diegene die de verzekering heeft komt te overlijden; de verzekeringsmaatschappij heeft een contract met begrafenisondernemers, en één zo’n begrafenisondernemer regelt alles. De rekening van de uitvaart gaat rechtstreeks van de begrafenisondernemer naar de verzekering. Een andere soort polis is de kapitaalverzekering. Bij het overlijden van de polishouder komt er een bedrag vrij en daarvan kunnen de nabestaanden een begrafenisondernemer naar keuze benaderen en er is veel ruimte om er een persoonlijke uitvaart van te maken. De derde mogelijkheid is een combinatie van die twee. Naast dat de verzekeringsmaatschappij de begrafenisondernemer benadert om de gehele uitvaart te regelen, komt er ook wat kapitaal vrij om de ceremonie een persoonlijke tint te geven. Je moet dan denken aan een muziekoptreden tijdens de rouwdienst.

Raak niet in de war

Het lijkt soms erg verwarrend. Zo zijn er mensen die denken; ik ga er voor sparen. Het probleem is echter dat niemand weet wanneer hij of zij komt te overlijden, en dat je niet weet wat tegen die tijd een uitvaart kost. In het begin staat al ongeveer rond de negenduizend euro, maar wat kost het over vijf of tien jaar? Met sparen is het risico dat je niet tot het volledige bedrag komt; dat je gaat sparen en bij vierduizend euro spaargeld een ongeval krijgt. Dan moeten de nabestaanden naar het tarief van vandaag de dag vijfduizend euro bijleggen. Nu is er ook verwarring over de overlijdensrisicoverzekering versus een begrafenisverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering is een heel ander iets. Deze zit meestal vast aan de hypotheek. Als twee mensen tezamen een hypotheek nemen op beide inkomens, dan zorgt de verzekering als er door overlijden één inkomen komt te vervallen, dat de weduwe of weduwenaar gewoon in het huis kan blijven wonen. Een overlijdensrisicoverzekering lost als het ware in één keer de hypotheek af, maar gaat niet de kosten van een begrafenis of crematie betalen. Bij een uitvaartverzekering vergelijken kun je jezelf richten op de prijs en wat ze leveren, en kun je de overlijdensrisicoverzekeringen overslaan. En mocht het nog te verwarrend zijn, en dat is goed voor te stellen want polissen zijn soms lastig te lezen, er zijn prima adviseurs die je verder kunnen helpen. En zo is er voor iedereen een passende begrafenis- of uitvaartverzekering.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.