Is onder de zonnebank gaan echt zo slecht
Gezondheid

Is onder de zonnebank gaan echt zo slecht?

We denken er allemaal vaak aan en wellicht doen we het ook allemaal wel met enige regelmaat: een afspraak maken bij de zonnestudio. We horen vaak genoeg dat onder de zonnebank gaan niet goed is voor je huid, maar hoe slecht is het nou eigenlijk in werkelijkheid? Wij zochten het voor je uit!

Is bruin worden onder de zonnebank wel gezond?

Laten we beginnen met zeggen dat alles waar té voor staan, niet goed is. Dus ook té vaak en té lang onder de zonnebank gaan. Maar goed, is naar een zonnestudio gaan met enige regelmaat dan wel oké? Veel actieve zonnebankers beweren dat dit veiliger is dan buiten in de zon liggen. Dit zeggen ze wellicht om hun acties goed te praten, want dit is helemaal niet waar. Je lichaam merkt namelijk geen verschil tussen straling van de buitenzon en die van de zonnebank. Dus voor beide geldt hetzelfde: geniet ervan, maar beperk de frequentie en verbrand niet.

Waar moet je op letten?

Als je naar een zonnestudio gaat, doe je er verstandig aan of er een uit te kiezen die een huidanalyse uitvoert. Bij elk huidtype past namelijk een andere zonnebankkuur en op deze manier vermijd je problemen. Wanneer je onder de zonnebank gaat hoef je geen zonnebrandcrème op te doen, maar je huid heeft er wel baat bij om een Australian Gold zonnebankcreme te gebruiken. Door deze crème verbetert je bruiningsresultaat met maar liefst 40% én je vochtgehalte blijft op peil. Het vocht zorgt voor soepelheid en stevigheid van de huid, dus dit is iets wat je zeker wilt behouden. Door deze betere resultaten hoef je minder vaak terug onder de zonnebank, en dat is iets dat we willen! Vergeet hiernaast ook een after sun te gebruiken van Australian Gold om je huid te verzorgen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *