Hoe worden acryl nagels gezet?
Fashion

Hoe worden acryl nagels gezet?

Acrylnagels blijven stijgen in populariteit en zijn overal te zien. Misschien heb je hier zelf nog geen ervaring mee en ben je benieuwd hoe dit in z’n werking gaat.

Het proces

Als eerst worden je eigen nagels goed voorbereid. De nagels worden schoongemaakt, ontvet en restjes van de nagelriem worden verwijderd. Ook word je nagel voorzichtig wat geschuurd zodat er een ruw oppervlak ontstaat waar de kunstnagel aan vast kan houden. Er wordt eerst een primer aangebracht en dan kan het ‘’echte werk’’ beginnen. Het acryl voor de nagel wordt gemaakt door acryl liquid te mengen met acrylpoeder, dit wordt gedaan op een speciale kwast. Het mengsel wordt zorgvuldig op de nagel aangebracht, eventueel met een extra tool als de acrylnagel een stuk langer wordt dan de eigen nagel. Dan moet de nagel nog in de juiste vorm gesmeed worden. Hier bestaan oneindig veel opties aan vormen voor, maar een aantal populaire vormen op dit moment zijn: de puntige stiletto, een iets rondere variant genaamd ‘almond’, of als je het puntje van de stiletto scherp afsnijdt een ‘coffin’ en voor de kortere varianten is een ‘squoval’ het populairst. Als laatst wordt de nagel uitgehard onder een speciale lamp.

In de salon of zelf doen?

Wie denkt dat dit een makkelijke DIY is voor thuis komt bedrogen uit. Het is erg zorgvuldig werk en een nagelspecialist zal dit altijd beter en deskundiger kunnen doen. Er kan best wat misgaan als je dit zelf doet. Zo kun je je eigen nagels beschadigen als je deze te ruw schuurt of de verkeerde producten gebruikt en kan de acrylnagel ook heel scheef worden als je zelf niet goed bent in het vormen ervan. Ik raad daarom aan om het lekker bij een salon te laten doen. Dat is toch meteen een leuk uitje!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *