Carrière

Hoe verzend ik een pallet op een veilige manier?

Waarschijnlijk heb je wel eens van een pallet gehoord: in magazijns, vrachtwagenchauffeurs, leveranciers etc. Maar wat maakt de pallet nou zo veelzijdig en wat is het eigenlijk? Nadat we dat hebben besproken kun je lezen over hoe je het beste een pallet kunt verzenden. Want na de voordelen van de pallet kunnen de verkopen van pallets wel eens flink de lucht in schieten.

Een pallet, wat is dat eigenlijk?

Een pallet is samenvattend een plateau waarop goederen niet alleen kunnen worden opgeslagen, maar ook vervoerd. Vaak is een pallet van hout, maar soms zijn er ook pallets die gemaakt zijn van kunststof. Je kunt wel nagaan dat een pallet niet meer weg te denken is uit het bedrijfsleven. Als een supermarkt bijvoorbeeld een grote levering binnen krijgt van allerlei producten, is het wel handig als deze grootschalig kunnen worden uitgeladen. Een pallet biedt dan een enorme oplossing, want je hoeft de producten niet één voor één uit te laden. Kun je nagaan hoeveel tijd dat alleen al bespaard? Eigenlijk is een pallet dus overal handig voor wat betreft grote ladingen. Denk eens aan een restaurant, magazijn of vrachtwagenchauffeurs die de vrachtwagen moeten uitladen. Onmisbaar zijn die pallets.

Het stappenplan voor het versturen van pallets

Voordelen genoeg dus, maar hoe kun je zo’n gigantisch pakket versturen? Nou, daar is een stappenplan voor.

  1. Je moet het gewicht en het volume goed over de pallet verdelen en ervoor zorgen dat er niets uitsteekt.
  2. Plaats kartonnen hoeken op alle vier de hoeken van een pallet, zodat de hoeken onbeschadigd blijven.
  3. Gebruik rekfolie om de pallet en de lading te omwikkelen tot een stevig geheel. Let op: het is belangrijk om goed te kijken naar het type rekfolie dat je nog hebt, want dikkere folie betekent niet altijd dat dit een stabielere belading is.
  4. Zorg ervoor dat de folie heel erg stevig om de pallet zit.
  5. Je moet ervoor zorgen dat de aangebrachte folielagen elkaar altijd overlappen. Je kunt ongeveer uitgaan van een overlap van zo’n 10 tot 15 procent. Als je de pallet hebt ingewikkeld ben je helemaal klaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *