Sporten

Hoe vaak moet ik een persoonlijke trainer zien?

Als je toegewijd bent om in uitstekende conditie te komen, is het inhuren van een personal trainer Utrecht een geweldig idee. Voordat je begint met het plannen van sessies, vraag jij je misschien af hoe vaak jij jouw trainer moet ontmoeten. Hoe vaak is te vaak? Hoe vaak is te zeldzaam? De antwoorden op deze vragen zijn echt afhankelijk van wat jouw doelen voor jouw trainingen zijn. Een persoon die traint voor een marathon en een persoon die probeert om gezonder te worden, porberen immers allebei voor heel verschillende dingen. Hier zijn enkele richtlijnen voor he vaak jij jouw personal trainer moet zien op basis van jouw specifieke situatie:

Je traint voor de eerste keer

Heb je een goede training gehad sinds je de laatste gymles op de middelbare school volgende? Zo niet, dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Er zijn veel oefengidsen beschikbaar, maar ze bevatten vaak trainingen die je mogelijk kunnen verwonden. Zelfs als ze alleen veilige en effectieve trainingen vermelden, kun jij je bezeren als je de oefeningen niet met de juiste vorm doet.

Als je nog nooit hebt gesport of het lang gelden is dat je dat voor het laatst hebt gedaan, wil jij je trainer 2-3 keer per week ontmoeten.  Ze helpen je bij het ontwikkelen van een trainingsroutine waarmee je dichter bij het bereiken van je specifieke doelen komt, en ze helpen je de oefeningen met de juiste vorm te doen, zodat jij jezelf niet verwondt.

Na een paar maanden kun jij meer vertrouwen krijgen in jouw capaciteiten. Op dat moment kun jij jouw persoonlijke trainingssessies terugbrengen tot één keer per week.

Je ziet geen resultaten meer

Als je een goede vorm en goede oefeningen kent, maar het lijkt erop dat je niet verder komt in de richting van je doelen ,dan is het een goed idee om een personal trainer te raadplegen. Met sommige oefeningen kom je maar zo ver in de richting van je fitnessdoelen; andere keren moet je gewoon je routine een beetje door elkaar halen. Een personal trainer kan je helpen jouw huidige trainingsroutine te herzien of een nieuwe te bedenken zodat je weer verbetering gaat zien. 

Om vast te komen in jouw nieuwe routine, is het een goed idee om jouw fitnesstrainer minimaal zes weken lang 1-2 keer per week te bezoeken.

Een personal trainer kan jou verder helpen met jouw fitnessdoelen. Vraag het eens bij Ruud van Erp en kom meer te weten waar hij jou bij kan helpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *