Carrière Koken

Hoe trakteer je op het werk?

Het is weer zover, jij bent jarig. Dit ga je op het werk vieren aangezien je daar de meeste tijd te vinden bent. Maar wat ga je trakteren en hoe? Naast taart kun je tegenwoordig ook brownies bestellen om uit te delen. Maar je wilt niet te overdreven jouw dag vieren. Liever eerder bescheiden. Maar hoe doe je dit op de juiste manier?

Wat kan wel?

Wanneer je je verjaardag al viert op je werk terwijl je nog maar pas werkzaam bent vraag, dan aan HR of een collega wat gebruikelijk is. Denk vooraf goed na wat je wilt trakteren. Op het werk is iedereen fan van iets lekkers ongezond. Dat ene moment wanneer er iemand trakteert vergeet je al snel je salades. Wat je meeneemt geeft al snel aan wie je bent. Maar de meeste kiezen voor gewoon iets makkelijks wat al klaar gemaakt is en niet te duur. Ben je werkzaam in een groot bedrijf met meer dan honderd medewerkers? Trakteer dan alleen op je afdeling en de mensen waar je mee samenwerkt. Zo hou je het bescheiden.

Waar moet je bij opletten?

Hoe graag je ook wilt vieren dat je jarig bent, let wel op dat het geen feestje wordt. Het is geen probleem om dit wel te doen maar zorg dat het niet onder werktijd is. Hiermee voorkom je irritaties op het werk. Ga liever na werktijd borrelen. Zorg dat je traktaties ergens klaarstaat en meld dit in bijvoorbeeld een mail. Ga niet iedereen langs om te trakteren, het hoeft geen heel spektakel te worden.

Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Vier je liever niet je verjaardag en blijf je op de achtergrond dan kun je dit ook zo aanpakken. Maar bedenk wel wat gebruikelijk is op de werkvloer. Je wilt niet dat jij degene bent die nooit iets trakteer en krengig overkomt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *