Geen categorie

Hoe moet je een trampoline kiezen?

Ben je van plan om een trampoline te gaan kopen? Of ben je nog aan het overwegen? Trampoline springen is een super bekende vrijetijd bezigheid in Nederland. Ook wordt het trampoline springen als sport steeds bekender en je ziet al steeds vaker trampolines bij mensen in hun tuin. Maar waar let je nou op bij het kopen van een trampoline?

Prijs

Om te beginnen kijk je natuurlijk naar de prijs bij het kopen van een trampoline. Ook bij trampolines heb je verschillende merken en daarmee ook verschillende prijsklassen. Wanneer je trampoline springen echt als sport uitoefent en je wilt thuis kunnen trainen is het wel aan te raden om een kwalitatief goede trampoline te kopen. Deze zullen dan ook wel duurder zijn maar daarvoor krijg je wel een erg goede trampoline terug. Wanneer je alleen in je vrije tijd af en toe springt is het niet nodig om zo’n dure trampoline te kopen. Je hebt hier gewoon een middenklasse ofwel normale trampoline voor nodig. 

Grootte

De grootte van de trampoline is natuurlijk ook erg belangrijk. Voordat je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je eerst goed gaat meten. Hierdoor weet je al ongeveer welke afmetingen je moet hebben en hoe groot de trampoline maximaal mag zijn. Bekijk dus goed welke afmetingen je nodig hebt voordat je besluit een trampoline te kopen.


Vorm

Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van trampolines. Zo zijn er rechthoekige trampoline maar ook ronde. Het is verstandig om van te voren al duidelijk te hebben wat voor vorm je wilt en of dat die past. Dus zoals hierboven al was beschreven gaan we ervan uit dat je goed hebt gemeten. Nu je dat hebt gedaan kan je gaan kijken wat het beste in je tuin past en wat natuurlijk jij of je kinderen het fijnste vinden. Een ronde trampoline springt voor veel kinderen fijner, maar een trampoline rechthoekig kan natuurlijk ook erg fijn zijn.

Veiligheid

Ten slotte is de veiligheid van de trampolines natuurlijk ook erg belangrijk. Bij zowat elk formaat kan je een veiligheidsnet kopen waardoor de kans op vallen aanzienlijk kleiner wordt. Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om je trampoline in te graven waardoor niemand er meer onder kan. Deze maatregelen maken het trampoline springen een stuk veiliger!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *