Nieuws

Hoe kom je positief de zoveelste lockdown door?

We hebben inmiddels al 2 jaar te kampen met het coronavirus en hebben meerdere lockdowns gekend waarin alles op slot ging. Veel mensen hebben het gehad met de lockdowns en willen weer een ‘normaal’ leven. Hoe vaak we nog in een lockdown terechtkomen is voor iedereen een raadsel. Daarom is het verstandig om met ons allen positief te blijven. Voor velen is het lastig om positief te blijven, daarom bespreken we in dit artikel hoe je tóch optimistisch de lockdowns doorkomt.

Acceptatie

De overheid beslist over hetgeen we wel en niet meer mogen. Wij hebben hier zelf geen controle over. Of we nu wel of niet de beperkende maatregelen begrijpen, we moeten er mee dealen en het dus accepteren. Richt je op hetgeen wat nog wél kan. Denk aan dingen waar je nog wel controle over hebt. Zodra jij de lockdown – en alles wat de lockdown met zich meebrengt – accepteert, zal dat je rust geven en kan je je concentreren op andere zaken. Er zijn veel mensen die de lockdowns niet kunnen accepteren en zich hiertegen verzetten, maar probeer hier niet te veel in mee te gaan. Probeer daarentegen juist te genieten van de rust. Geen drukte op de weg of in de stad waar je overprikkeld van raakt. Probeer ervan te genieten om tijdelijk thuis te mogen werken. Minder reistijd, meer vrijheid en minder afleiding door collega’s maken je productiever.

Ritme en structuur

Door de lockdowns is er van alles veranderd in ons dagelijks leven. We werken thuis, gaan niet of beperkt naar school, kunnen onze sport niet meer beoefenen en ga zo nog maar even door. Dit maakt het lastig om op een nieuwe manier ritme en structuur in je leven aan te brengen. Toch is het belangrijk om je dagritme aan te houden. Ook ons slaapritme speelt hierbij een belangrijke rol. Een goede nachtrust is belangrijk zodat je je overdag goed voelt en je het beste uit de dag kan halen. Een vast dag- en nachtritme leidt tot meer persoonlijke effectiviteit. Een ander goed idee is om een weekplanning te maken. Hierdoor heb je in één oogopslag duidelijk wat je gaat doen en hoeveel tijd je eraan besteedt.

Maak het gezellig thuis

Ondanks alle lockdowns, kunnen we het nog steeds gezellig maken thuis. Ook als je vrienden of familieleden thuis uitnodigt kan je er een onvergetelijke avond van maken. Maak een lekkere pot thee of zet je favoriete koffie. Koop lekkere hapjes en pak er wat spelletjes bij. Ook een alcoholische drank later op de avond is een aangename afsluiter. Maak het moment nog unieker en laat mokken bedrukken met een naam. Het is ontzettend leuk om vrienden of familieleden op deze manier te verrassen. Ook voor het spelen van spelletjes waarbij je schrijfwaren nodig hebt is pennen bedrukken een goede keuze. Pennen vallen op en je gebruikt ze dagelijks. Maak het huis extra sfeervol en gezellig met nieuwe woonaccessoires of verander het een en ander aan je interieur met bestaande meubels en accessoires.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *