Wonen

Hoe je je pelletkachel schoon houdt

Pelletkachels zorgen ervoor dat je veel geld kunt besparen op je energierekening en zorgt ervoor dat je het in de winter niet koud zal hebben. Iedere pelletkachel komt met aparte instructies over het schoonmaken van de kachel. Het is daarom belangrijk dat je eerst altijd in het bijgeleverde instructieboekje kijkt voordat je instructies op het internet gaat opzoeken. Ik heb voor je op een rijtje gezet wat de meeste pelletkachels als basis schoonmaak nodig hebben.

Basis schoonmaak pelletkachel

De meeste pelletkachels moeten iedere 3-4 dagen worden schoongemaakt. Hierbij is het gelukkig geen gigantisch grote schoonmaak maar slechts een paar taken om jou pelletkachel op en top te maken. Bij deze reguliere schoonmaak is het belangrijk om alle as uit het opvangbakje te halen. Een makkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van een as-stofzuiger. Een ander belangrijk punt is het schoonmaken van de zogenoemde “exchanger” van koolstoef. Trek of duw hiervoor op de hendel aan de voorkant van de pelletkachel.

Schoonmaak op de lange termijn

De basisschoonmaak is puur voor op de korte termijn dus 2x per week. Echter is het ook benodigd om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak van je pelletkachel te doen. Op deze manier kun je ook nagaan of je pelletkachel nog goed werkt. Een van de belangrijkste dingen om te doen is de maandelijkse schoonmaak van het apparaat. Deze schoonmaak duurt niet lang maar is wel nodig als je het apparaat veilig wilt gebruiken. Maak de pelletkachel open en zorg dat je alle viezigheid wegzuigt met een stofzuiger. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je pelletkachel er mooi uitziet maar je ook op een veilige manier blijft stoken.

Aanbieders

Wanneer je een pelletkachel koopt zijn er veel aanbieders, in terms of schoonmaak en garantie hebben niet alle aanbieders echter dezelfde voorwaarden. Een aanbieder van pelletkachels met hoge kwaliteitsartikelen die een goede service levert met hierbij premium-voorwaarden is elite-fire. Elite-fire is de expert op het gebied van pelletkachels en heeft jaren ervaring in het vak. Heb je dus enige vragen over pelletkachels? Neem dan snel contact op met elite-fire.be.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *